Μουσικές - Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις

Α) Εξωσχολικές εκδηλώσεις

üΤο μουσικοθεατρικό "Η μελωδία της Ευτυχίας" των Ρότζερ και Χαμερστάιν» παρουσίασε η θεατρική ομάδα του σχολείου με υπεύθυνη την κ. Σπυρέλη Βάϊα και τη συνδρομή της κ. Πανοπούλου Άννας, υπεύθυνης της Χορωδίας Ομοίων Φωνών και της πιανίστας Δαλιάνη Αγγελικής στους Περειφεριακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες στην Πάτρα, όπου πήρε ειδική διάκριση και στο Μαθητικό Φεστιβάλ, που έγινε στο Αγρίνιο, στις 10 Απριλίου.

üΣυναυλία με ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, με παραδοσιακά και Κυπριακά τραγούδια έδωσε η Χορωδία Ομοίων Φωνών «ΑΛΘΑΙΑ» στο Παγκύπριο Γυμνάσιο της Λευκωσίας, όπου έγινε η αδελφοποίηση με το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας.

ü «Ανάμεσά μας το τραγούδι», ήταν ο τίτλος της Συναυλίας που έγινε στο Παπαστράτειο Μέγαρο και παρουσιάστηκαν οι Χορωδίες των δύο σχολείων, του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου «Αλθαία» στις 17 Απριλίου. Άψογη εμφάνιση και εκτέλεση των κομματιών που είχαν επιλέξει και οι δύο χορωδίες, χειροκροτήματα, συγχαρητήρια και λουλούδια ακολούθησαν και έκλεισε η όμορφη βραδιά με δείπνο στο κέντρο «πυθάρι». Τη διεύθυνση της Χορωδίας «Αλθαίας» είχε η κ. Άννα Πανοπούλου και στο πιάνο συνόδευε η κ. Αγγελική Δαλιάνη.

Β) Ενδοσχολικές εκδηλώσεις

ü«Φως και θάλασσα»,είχε τίτλο η παρουσίαση των Μουσικών Συνόλων και Εργαστηρίων του σχολείου στις 12 Μαϊου. Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν οι γονείς των μαθητών πήραν μέρος: Η Χορωδία «Νεφέλη» με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Βολοσένκο Κορνηλία, Σιδερά Τατιάνα, Καπλάνη Σοφία, το Σύνολο Παραδοσιακών Κρουστών Μεσογείου με υπεύθυνους το Γεράσιμο και Σπύρο Σιάσο, το Παραδοσιακό Εργαστήρι με υπεύθυνο τον Κώστα Γκίκα, το Οργανικό Παραδοσιακό Εργαστήρι με υπεύθυνους τους καθηγητές Φρίντζο Νίκο, Πεταρούδα Δημήτρη, Φεγγούλη Σεραφείμ και Τσιρώνη Μαρία, το Εργαστήρι Λαϊκής Ορχήστρας με υπεύθυνους τον Μπαρμπάτση Ανέστη και τον Στάθη Κώστα. Ακολούθησε μπουφές στο προαύλιο του σχολείου σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.

ü«Όλα σε θυμίζουν…»ήταν ο τίτλος του αφιερώματος στο Μάνο Λοϊζο, που ετοίμασαν η Λαϊκή Ορχήστρα και η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής. Η Συναυλία έγινε στο προαύλιο του σχολείου, στο τέλος του σχολικού έτους και την παρακολούθησε πολύς κόσμος. Υπεύθυνοι ήταν οι καθηγητές Μουσικής Κατσαρής Θεόδωρος και Μαμασούλας Παναγιώτης της Λαϊκής Ορχήστρας και Κονίδας Βασίλης, Φραγκάκης Κώστας, Στούπα Δέσποινα, Αγγιναρασταχάκης Κώστας της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής. Το 2ο Μέρος της εκδήλωσης ήταν ο αποχαιρετισμός της Γ΄ Λυκείου και η εκδήλωση έκλεισε με ελληνικούς χορούς από τη χορευτική ομάδα και την Παραδοσιακή Οσχήστρα.

Άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές ευκαιρίες

üΠέμπτη, 20 Δεκεμβρίου όλα τα Μουσικά Σύνολα του σχολείου έκαναν εξορμήσεις αγάπης στα ιδρύματα της πόλης μας και στο Μεσολόγγι δίνοντας χαρά με τα τραγούδια τους σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε ηλικιωμένους και αρρώστους. Μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές. Όταν δίνεις, παίρνεις περισσότερα σε ικανοποίηση, χαρά, συγκίνηση. Συγκεκριμένα τα Μουσικά Σύνολα Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, Χορωδία «Νεφέλη», Χορωδία «Αλθαία», Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα, Παραδοσιακό Σύνολο, το Σύνολο της Γ΄ Λυκείου.

üΣάββατο, 2 Φεβρουαρίου το βράδυ στο κέντρο «Σταυροδρόμι» η Γ΄ Λυκείου οργάνωσε τη χοροεσπερίδατων μαθητών του σχολείου. Τα έσοδα θα διατεθούν για την εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη.

üΣάββατο, 9 Φεβρουαρίου το βράδυ, στο κέντρο «Όνειρο clab», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, οργάνωσε χοροεσπερίδα με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του σχολείου, που τραγούδησαν, έπαιξαν και διασκέδασαν το πλήθος των καθηγητών, γονέων, μαθητών και φίλων του σχολείου μας.

üΤο Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα «Η βία στην οικογένεια και στο Σχολείο». Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση και συναυλία από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής.

üΠαρασκευή της Τυρινής, 7 Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο στήθηκε το γλέντι στο προαύλιο του σχολείου. Μετά τον πλούσιο μπουφέ ακολούθησε η Συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του σχολείου και την παραδοσιακή ορχήστρα.

Συνδιοργανώσεις του Μουσικού Σχολείου με άλλους φορείς

üΜαθητές του σχολείου έλαβαν μέρος στην εκδήλωση που έκανε η Μαθηματική Εταιρεία για να βραβεύσει τους μαθητές που πέρασαν στο διαγωνισμό «Θαλής». Παρουσιάστηκε ένα μικρό Μουσικό Σύνολο με σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο.

üΜαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου έλαβαν μέρος στη Συναυλία Κρουστών που έγινε στο Τρικούπειο Μέγαρο στο Μεσολόγγι με τον ScottRobinson, Εθνομουσικολόγο, Καθηγητή του Towson University Maryland των Η.Π.Α.

üΤην έναρξη και τη λήξη της εκδήλωσης για τη βράβευση των μαθητών που έλαβαν μέρος στους Καλλιτεχνικούς Αγώνες Ζωγραφικής, παρουσίασαν Σύνολα του Μουσικού Σχολείου.

üΣτην 6η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών που έγινε στο θεατράκι του Αιτωλικού, στις 10 Μαϊουη χορευτική ομάδα μαζί με τη μικρή Παραδοσιακή Ορχήστρα, παρουσίασαν τα τραγούδια και τους χορούς που αναφέρονται στην αγάπη και σχετίζονται με φυτά και δένδρα της ελληνικής υπαίθρου ή των αυλών και των κήπων των σπιτιών, όπως μήλο, ρόίδο, κιτρολέμονο, έλατο, λεμονιά, βασιλικός, μαντζουράνα και πολλά άλλα. Υπεύθυνος ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Πατερέκας Χρήστος και η κ. Μαγουλιάνου Ελένη, Οικονομολόγος.

Ημερίδες – Σεμινάρια στο Μουσικό Σχολείο

üΣυναυλία από φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, που παρουσίασαν το Πρόγραμμα Ιόνιες Μουσικές Διαδρομές. Η ομάδα, αφού πήρε μέρος στο Σεμινάριο εκπαιδευτικών Μουσικής στον Πύργο, πέρασε στη συνέχεια από τα Μουσικά Σχολεία Πατρών, Βαρθολομιού και Αγρινίου. Απολαύσαμε την IONIANBRASSENSEMBLE υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Άνθη και το ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αρμενιάκου.

üΤριήμερο Σεμινάριο κλασικού τραγουδιού με θέμα «Η φωνή, έκφραση της ψυχής μας» έγινε στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου στο Μουσικό Σχολείο με τη διάσημη ελληνίδα σοπράνο Αλθαία Παπούλια, που το παρακολούθησαν καθηγητές του σχολείου και μουσικοί από άλλα σχολεία της πόλης και της περιοχής.

üΤο Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα «Η βία στην οικογένεια και στο Σχολείο», στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση και συναυλία από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής.

üΣεμινάριο κρουστών με το διάσημο καθηγητή ScottRobinson, Εθνομουσικολόγο, Καθηγητή του Towson University Maryland των Η.Π.Α. έγινε στο Μουσικό Σχολείο, όπου παρακολούθησαν οι μαθητές που ασχολούνται με τα κρουστά. Στο Σεμινάριο πήραν μέρος καθηγητές και μαθητές του σχολείου.

 Σχολικές γιορτές

·Γιορτή Σημαίας και 28ης Οκτωβρίου. Μετά την παράδοση της Σημαίας από τη Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαμασούλα Μαρία, μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου με τη βοήθεια της κ. Ελένης Κουτρολού, ετοίμασαν τη γιορτή που περιελάμβανε ποιήματα, μικρή ορχήστρα και το ταμπλώ «Πινακοθήκη του 40». Μουσικό Σύνολο τραγούδησε τραγούδια του 40 με τη συνοδεία ορχήστρας. Ακολούθησε η απονομή Βραβείων και Επαίνων στους αριστούχους μαθητές. Υπεύθυνοι, Κουτρολού Ελένη, Μαγουλιάνου Ελένη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε η καθηγήτρια Πληροφορικής Χαραλαμπάκη Κωνσταντίνα.

·Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, Τη γιορτή ετοίμασε και παρουσίασε η Γ΄ Λυκείου. Οι μαθητές δημιούργησαν χορωδία και ορχήστρα που παρουσίασε τραγούδια του Πολυτεχνείου.

·Γιορτή Χριστουγέννων. Τη γιορτή ετοίμασαν οι καθηγήτριες των Ξένων Γλωσσών Κοντοθανάση Φωτεινή, Καπώνη Βασιλική, Αλεξάκη Σταυρούλα. Με μαθητές του Γυμνασίου, που τραγούδησαν Αγγλικά και Γαλλικά τραγούδια. Στη γιορτή συμμετείχαν η Χορωδία «Νεφέλη» με υπεύθυνες τις κ. Βολοσένκο (Διεύθυνση Χορωδίας), Σιδερά Τατιάνα (πιάνο), Κόκοτου Γεωργία (πιάνο), Καπλάνη Σοφία (σαξόφωνο) η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα με υπεύθυνους τους κ. Μαστροσπύρο Αριστόβουλο, Μήτσο Παναγιώτη, Αθανασόπουλο Γιώργο. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε το Θεοφάνειο Βραβείο εις μνήμη των αδελφών Θεοφάνη και ακολούθησαν τα δώρα του σχολείου στους μαθητές. Επιμέλεια Προγράμματος Αλεξάκη Σταυρούλα, χειρισμό Η/Υ και προτζέκτορα Χαραλαμπάκη Νάντια. Στο τέλος δόθηκαν δώρα σε μαθητές, καθηγητές, στο προσωπικό του σχολείου και έγινε η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου, που έγινε για την εκδρομή των μαθητριών της Χορωδίας «Αλθαία» στην Κύπρο.

·Γιορτή 25ης Μαρτίου. Την εκδήλωση ετοίμασαν και παρουσίασαν οι καθηγήτριες Μπεκούλη Ευδοξία και Γεωργιάδη Κυριακή. Το 1ο μέρος θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Η λαϊκή Μούσα για τον αγώνα του 1821 και την πτώση του Μεσολογγίου». Το 2ο μέρος ήταν η θεατρική παράσταση του Βασίλη Αναστασιάδη www.krifoscholio.gr . Στην εκδήλωση έλαβε μέρος η Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής.