Σχολικό έτος 2006 - 2007

Μουσικές - Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις

Α) Εξωσχολικές εκδηλώσεις

 • Συναυλία του Συνόλου της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης, ενώπιον εκπροσώπων του Πατριαρχείου, της Ελληνικής Πρεσβείας και της ομογένειας της Πόλης, το Δεκέμβριο του 2006. Υπεύθυνοι οι καθηγητές της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής Μαστροσπύρος Αριστόβουλος και Σκιαδάς Λεωνίδας.
 • Το θεατρικό έργο «Η Νίκη», της Λούλας Αναγνωστάκη, παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του Λυκείου, το οποίο διδάχτηκε στο μάθημα Επιλογής της Α΄ Λυκείου, από την καθηγήτρια και υπεύθυνη της θεατρικής Παιδείας, κ. Σπυρέλη Βάϊα. Το έργο παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αγρινίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, 24 Απριλίου.
 • Συναυλία «Μουσικές της Άνοιξης», στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ παρουσίασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, με δύο μεγάλα Μουσικά Σύνολα, 120 μαθητών. Στο α΄ μέρος παρουσιάστηκε η Χορωδία «Αλθαία» και το Σύνολο Μουσικής Δωματίου, υπό τη διεύθυνση της κ. Άννας Πανοπούλου. Υπεύθυνη της Μουσικής Δωματίου η κ. Γεωργακοπούλου Αγλαϊα Μαρία. Στο πιάνο συνόδευε η κ. Δαλιάνη Αγγελική. Στο β΄ μέρος παρουσιάστηκε η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής με μαέστρο τον κ. Κονήδα Βασίλη και συνεργάτες τους καθηγητές κ. Στούπα Δέσποινα και Φραγκάκη Κώστα. Και τα τρία Σύνολα συμμετείχαν με τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Η εκδήλωση έγινε στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στις 25 Απριλίου

Β) Ενδοσχολικές εκδηλώσεις

 • Εκδήλωση Μουσικών Συνόλων «Λεμονανθοί & Γιασεμιά», στην αίθουσα τελετών του σχολείου, επί τη λήξει των μαθημάτων του σχολικού έτους 2006-2007. Παρουσιάστηκαν τα Μουσικά Σύνολα: Η Βυζαντινή Χορωδία με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Σκιαδά Λεωνίδα, η παιδική Χορωδία «Νεφέλη», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Βολοσένκο Κορνηλία (συνόδευσαν ο κ. Σεμιτέκολο, πιάνο και η κ. Καπλάνη, σαξόφωνο), το Σύνολο κιθάρας, με υπεύθυνους τους καθηγητές κ. Μόσχου Ευθυμία, Μπένο Ανδρέα και Σβυντρίδη Δημήτρη, το Παραδοσιακό προπαρασκευαστικό Σύνολο, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Φρίντζο Νίκο, Πεταρούδα Δημήτριο, Φεγγούλη Γεράσιμο και Τσιρώνη Μαρία, το Σύνολο ρεμπέτικου ελληνικού τραγουδιού, με υπεύθυνους τους κ. Κατσαρή Θεόδωρο και Μίκροβα Γιάννη και το Σύνολο Παραδοσιακών κρουστών, με υπεύθυνους τους καθηγητές κ. Γεράσιμο και Σπύρο Σιάσο.
 • Τελετή λήξης «Με το σουραύλι και το ζουρνά», στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου, στις 18 Ιουνίου το βράδυ με τη λήξη του σχολικού έτους. Το 1ο μέρος της εκδήλωσης, αποχαιρετιστήριο πρόγραμμα της Γ΄ Λυκείου, αφιερωμένο στη Μαρίνα Θεοφάνη, που φέτος θα αποφοιτούσε από το σχολείο και θα έδινε εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο. Το 2ο μέρος, αφιερωμένο στην Παραδοσιακή και Λαϊκή μας παράδοση. Τα Μουσικά Σύνολα που έλαβαν μέρος ήταν: Το Σύνολο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής με υπεύθυνο τον κ. Αριστόβουλο Μαστροσπύρο, η Λαϊκή Ορχήστρα του σχολείου με υπεύθυνους τους κ. Θεοδωρόπουλο Αθανάσιο και Μαμασούλα Παναγιώτη. Τα τραγούδια ξεσήκωσαν το κοινό και άναψε το γλέντι και ο χορός.
 • Masterclass κλασικού – ελαφρού τραγουδιού. Το Μουσικό Σχολείο διοργάνωσε και φέτος Masterclass κλασικού – ελαφρού τραγουδιού με την Αλθαία Παπούλια, υψίφωνο, που ζει και εργάζεται στη Βιέννη, από τις 25 έως 27 Ιουνίου 2007. Στις 27 Ιουνίου, 8.30΄ το βράδυ έγινε ρεσιτάλ κλασικού και ελληνικού τραγουδιού στην αίθουσα Μαρία Κάλλας του σχολείου. Συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές του σχολείου, αλλά και αρκετοί μουσικοί από άλλα σχολεία και πόλεις.

Γ) Συμμετοχές του Μουσικού Σχολείου

 • Εκδήλωση Μνήμης και τιμής για το νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη, οργάνωσε η Γ.Ε.Α.στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Η Χορωδία Ομοίων Φωνών «Αλθαία», υπό τη διεύθυνση της κ. Άννας Πανοπούλου, απέδωσε μελοποιημένη ποίηση του Σεφέρη.

 • Στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών που οργάνωσε το 1ο Γραφείο Δ. Ε. Αιτωλ/νίας και το Παράρτημα της Π.Ε.Θ. Αιτωλ/νίας, η Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου απέδωσε βυζαντινούς ύμνους με χοράρχη τον κ. Σκιαδά Λεωνίδα.

 • Εκδήλωση για το βιβλίο οργάνωσε η Μητρόπολη Αιτωλ/νίας στο Νομαρχιακό Μέγαρο Μεσολογγίου, όπου η Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής με υπεύθυνο τον κ. Μαστροσπύρο Αριστόβουλο απέδωσε βυζαντινούς αναστάσιμους ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

 • Η Χορωδία «Αλθαία» με το Σύνολο Μουσικής Δωματίου άνοιξαν το τριήμερο Συνέδριο των Μουσικών της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης στην Αθήνα, 20 έως 22 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Τα δύο Σύνολα απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα των παρισταμένων. Υπεύθυνος της Χορωδίας η κ Πανοπούλου Άννα, στο πιάνο η κ. Δαλιάνη Αγγελική, υπεύθυνος της Μουσικής Δωματίου η κ. Γεωργακοπούλου Άγλαϊα – Μαρία.

Δ) Μουσικά σεμινάρια στο Μουσικό Σχολείο

 • Σεμινάριο κρουστών με το μεγάλο Έλληνα ντραμίστα Τουλιάτο Νίκο τη Δευτέρα, 30 Απριλίου. Ο Νίκος Τουλιάτος επισκέφθηκε το σχολείο και παρουσίασε στους μαθητές τη δουλειά του. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές, όχι μόνο για κείνους που ασχολούνται με τα κρουστά και ιδίως με τη ντραμς, αλλά για όλους. Απαντήθηκαν οι ερωτήσεις και λύθηκαν πολλές απορίες τους για τα ευρωπαϊκά κρουστά και για τη μουσική γενικότερα.
 • Σεμινάριο σαξοφώνων με το γνωστό σαξοφωνίστα Θεόδωρο Κερκέζο και την ομάδα του . Στις 8 Μαϊου το πρωί η ομάδα παρουσίασε στους μαθητές τις εποχές της κλασικής μουσικής και τη συμβολή του σαξοφώνου στη μουσική. Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά «τα επτά μέλη της οικογένειας των Σαξοφώνων». Η ευκαιρία ήταν μοναδική, όχι μόνο για κείνους που παίζουν πνευστά όργανα, αλλά για όλους τους μαθητές.

Ζ) Συνδιοργανώσεις του Μουσικού Σχολείου με άλλους φορείς

 • Η Γ.Ε.Α, το Μουσικό Σχολείο Πατρών και το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου . στο Παπαστράτειο Μέγαρο, τον Ιανουάριο του 2007 συνδιοργάνωσαν Συναυλία με την Πολυφωνική Χορωδία Επτανησίων Πάτρας και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Νυκτών Εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Πάτρας.

 • Η Γ.Ε.Α & το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου το Σάββατο, 21 Απριλίου συνδιοργάνωσαν Συναυλία με έργα Μουσικής Δωματίου του συνθέτη Σβυντρίδη Δημήτρη, καθηγητή του Μουσικού Σχολείου. Την εκδήλωση πλαισίωσε μέρος της Χορωδίας «Αλθαία», υπό τη διεύθυνση του κ. Σβυντρίδη και τη διδασκαλία της κ. Άννας Πανοπούλου.

Θ) Σχολικές γιορτές

 • Γιορτή Σημαίας και 28ης Οκτωβρίου, Παρουσιάστηκε το «Πνευματικό Εμβατήριο» του Ά. Σικελιανού από τη Χορωδία «Αλθαία» και από μαθητές που απήγγειλλαν αποσπάσματα από το έργο. Υπεύθυνοι, Ζαμπάρα Ελένη, Πανοπούλου Άννα, Σπυρέλη Βάϊα.
 • Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, Τη γιορτή ετοίμασε και παρουσίασε η Γ΄ Λυκείου.
 • Γιορτή Χριστουγέννων. Ετοίμασαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με την κατεύθυνση της Θεολόγου καθηγήτριας κ. Ροδόπης Γεωργοτά. Στη γιορτή συμμετείχαν η Χορωδία «Νεφέλη» με υπεύθυνες τις κ. Βολοσένκο και Μόσχου, η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα με υπεύθυνο τον κ. Μαστροσπύρο, το Σύνολο κιθάρας με υπεύθυνους τους κ. Μπένο και Σβυντρίδη και Γαλλικά και Γερμανικά τραγούδια παρουσίασαν οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου με τις καθηγήτριες κ. Καπώνη, Μεριγκούνη και Κούτσικου. Στο τέλος δόθηκαν δώρα στους μαθητές.
 • Γιορτή 25ης Μαρτίου. Την εκδήλωση, «Κωνσταντινούπολις η Ελληνίς» (1453 – 20ο αι.), αφιερωμένη στην Πόλη ετοίμασε η κ. Ελένη Αθανασιά, φιλόλογος, με τους μαθητές της Α΄ & Β΄ Λυκείου. Παρουσιάστηκε η Πόλη από την Άλωση και μετά. Η ιστορική της διαδρομή, η σταυρωμένη πορεία του Πατριαρχείου, η Μεγάλη του Γένους Σχολή και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, Ρωμιοί συνθέτες της Πόλης. Διαβάστηκε απόσπασμα από τη «Λωξάνδρα» της Μ. Ιορδανίδου. Την εκδήλωση πλαισίωσε ομάδα καθηγητών που τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια αναφερόμενα στην Πόλη.

Εκδηλώσεις που έγιναν στο Μουσικό Σχολείο

 • Επίσκεψη μαθητών και καθηγητών από τη Ρουμανία στα πλαίσια του Προγράμματος Comenius που οργάνωσε το Γυμνάσιο Καινουργίου. Οι καθηγητές και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, παρακολούθησαν Μουσικά Σύνολα, έφαγαν στην τραπεζαρία του σχολείου με τους μαθητές, αντάλλαξαν απόψεις με τους μαθητές του σχολείου μας.
 • Διημερίδα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου των Μουσικών της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα «Ο εκπαιδευτικός ως μέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας». Στη διοργάνωση συμμετείχε και το Μουσικό Σχολείο.
 • Ημερίδα 3ου Δικτύου Δ. Δ. Ε. Αιτωλ/νίας με θέμα «Διερεύνηση επαγγελματικών προφίλ για επαγγέλματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές», έγινε στο Μουσικό Σχολείο στις 16 Μαϊου. Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος μαθητές από πέντε σχολεία του Αγρινίου και της περιοχής. Μαθητές του Μουσικού Σχολείου με την καθοδήγηση της κ. Μαδιά παρουσίασαν τα επαγγέλματα του ηθοποιού και του μουσικού.

Άλλες συμμετοχές & ευκαιρίες

 • Η Χορωδία «Νεφέλη» ετοίμασε ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και μαζί με την Παραδοσιακή Ορχήστρα έκαναν εξόρμηση αγάπης στο Νοσοκομείο της πόλης μας. Έψαλλαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους αρρώστους και στο προσωπικό του νοσοκομείου, έδωσαν ένα χριστουγεννιάτικο ενθύμιο και ευχήθηκαν σε όλους Χρόνια Πολλά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσφέρεις στον συνάνθρωπο.
 • Συμμετοχή του Σχολείου στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες Ζωγραφικής. Συμμετείχαν 11 μαθητές και μαθήτριες, 9 του Γυμνασίου και δύο του Λυκείου.
 • Την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, το 15μελές του σχολείου διοργάνωσε χοροεσπερίδα στο κέντρο «Sala - Έδεσμα». Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, γονείς και καθηγητές. Το τραγούδι, η ορχήστρα, ο χορός, η λαχειοφόρος, όλα οργανωμένα από το 15μελές του σχολείου και τη Γ΄ Λυκείου, άναψαν το κέφι και ψυχαγωγήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες με τις όμορφες εμφανίσεις των μαθητών, που για μια ακόμη φορά απέδειξαν το τι μπορούν να πετύχουν οι μαθητές σ’ ένα ιδιαίτερο σχολείο, όπως το Μουσικό, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των καθηγητών τους.