Μουσικές -Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις

Α) Εξωσχολικές

ØΣυμμετοχή Μουσικών Συνόλων του Σχολείου στους Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής. Στους Περιφερειακούς έλαβαν μέρος τα εξής Σύνολα Ευρωπαϊκή Ορχήστρα, Χορωδία Ομοίων Φωνών, Βυζαντινή Χορωδία, Σύνολα έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, Σύνολο κρουστών, Ατομικό παραδοσιακό τραγούδι, Ατομικό Ελληνικό τραγούδι, Ατομικός ψαλμός, Ατομικά όργανα (ακορντεόν, σαξόφωνο), Ατομικό παραδοσιακό όργανο (πολίτικο ντέφι). Η Χορωδία Ομοίων Φωνών πήρε το 2ο Βραβείο, η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα-Φιλαρμονική το 3ο Βραβείο και η Βυζαντινή Χορωδία Έπαινο.

ØΣυμμετοχή του Σχολείου στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες Θεάτρου με το έργο του Σαίξπηρ «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Το έργο πήρε το 2ο Βραβείο.

ØΣυμμετοχή του Σχολείου στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες Ζωγραφικής. Συμμετείχαν 2 μαθήτριες, μία του Γυμνασίου και μία του Λυκείου. Η μαθήτρια του Λυκείου Σταμάτη Παναγιώτα πήρε το 3ο Βραβείο, το οποίο εκτέθηκε στην έκθεση των έργων Ζωγραφικής στην Αθήνα, στα πλαίσια της πολιτιστικής μαθητικής εβδομάδας.

ØΣυμμετοχή της Χορωδίας Ομοίων Φωνών στην εκδήλωση για τον Ο. Ελύτη «Είναι νωρίς ακόμη», που διοργάνωσε στο Μεσολόγγι το Γραφείο Δ/θμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπ/σης Νομού Αιτ/νίας, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

qΑφιέρωμα στο Μότζαρτ:«250 χρόνια Μότζαρτ».Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε το Σύνολο Μουσικής Δωματίου με υπεύθυνη τη Μαρία Γεωργακοπούλου και βοηθούς τους καθηγητές Αποστολοπούλου Παναγιώτα (βιολί), Τσαρούχη Βάσω (τυραγούδι), Μακρυγιώργου Βιργινία (πιάνο) και Γιαννούτσο Παναγιώτη. Στο Παπαστράτειο Μέγαρο βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε στην τηλεόραση του Αχελώου.

Β) Ενδοσχολικές

ØΕκδήλωση Μουσικών Συνόλων «Μουσική Άνοιξη 2006», στην αίθουσα τελετών του σχολείου, επί τη λήξει των μαθημάτων του σχολικού έτους 2005-2006. Παρουσιάστηκαν τα προπαρασκευαστικά Μουσικά Σύνολα: Η παιδική Χορωδία της Α’ & Β΄ Γυμνασίου, το προπαρασκευαστικό Σύνολο κιθάρας, το Οργανικό προπαρασκευαστικό Σύνολο, το Σύνολο ρεμπέτικου τραγουδιού, το παραδοσιακό προπαρασκευαστικό Σύνολο και το Σύνολο κρουστών.

ØMasterclass κλασικού – ελαφρού τραγουδιού. Το Μουσικό Σχολείο διοργάνωσε Masterclass κλασικού – ελαφρού τραγουδιού με την Αλφαία Παπούλια, υψίφωνο, που ζει και εργάζεται στη Βιέννη, από τις 20 έως 22 Ιουνίου 2006. συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές του σχολείου.

 

Άλλες γιορτές, εκδηλώσεις, ευκαιρίες

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

qΣτη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία «Δόξα εν υψίστοις Θεώ» που οργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου και κάλεσε τη Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε μέρος και έπαιξε το “AveVerumCorpus” του Mozart και το Σύνολο της Μουσικής Δωματίου του σχολείου μας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Γεωργακοπούλου.

qΤην Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της πόλης και έψαλλαν τα κάλαντα και επίκαιρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια μαζί με τους ηλικιωμένους, που θυμήθηκαν τα νεανικά τους χρόνια.

qΗ Προπαρασκευαστική Χορωδία ετοίμασε ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και μαζί με την Παραδοσιακή Ορχήστρα έκαναν εξόρμηση αγάπης στο Νοσοκομείο της πόλης μας. Έψαλλαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους αρρώστους και στο προσωπικό του νοσοκομείου, έδωσαν ένα χριστουγεννιάτικο ενθύμιο και ευχήθηκαν σε όλους Χρόνια Πολλά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσφέρεις στον συνάνθρωπο.

qΣτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ιεραποστολικής Αδελφότητας «Η Αγία Φιλοθέη», που έγινε την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. έλαβε μέρος η Χορωδία της Γ΄ Γυμνασίου υπό τη διεύθυνση του κ. Τσαρούχη.

qΤην Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα τελετών έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Έλαβαν μέρος τα Μουσικά Σύνολα, Χορωδία Προπαρασκευαστική – υπεύθυνες καθηγήτριες οι κυρίες Βλάχου Ευγενία, Κατσαντώνη Χριστίνα, Κωσταγιαννακοπούλου Αθανασία – Βυζαντινή Χορωδία της Α΄ Γυμνασίου και Παραδοσιακή Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του κ. Μαστροσπύρου Αριστόβουλου, και το Προπαρασκευαστικό Σύνολο Εγχόρδων, πνευστών και αερόφωνων – υπεύθυνοι καθηγητές οι κ. Αποστολοπούλου Παναγιώτα, Αμασιάδη Μαρία, Χρονοπούλου Μαρία, Καγκάδης Χρήστος. Ποιήματα και πεζά, έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσίασαν οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου. Διοργανώτριες της γιορτής οι κ. Γεωργοτά Ροδόπη και Σπυρέλη Βάϊα.

qΤην Πέμπτη το βράδυ, 22 Δεκεμβρίου, το Σύνολο της Παραδοσιακής Ορχήστρας, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Μήτσο Παναγιώτη και Πεταρούδα Δημήτριο, πήρε μέρος στην εκπομπή της τηλεόρασης του Αχελώου «Πρόσωπα & γεγονότα» με το δημοσιογράφο κ. Μπενέκο, τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα.

qΤην παραμονή των Χριστουγέννων ομάδες μαθητών της Γ΄ Λυκείου με μουσικά όργανα έψαλλαν τα κάλαντα σε Υπηρεσίες και σπίτια της πόλης.

qΤην 27η Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. έγινε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών των Δημοσίων Λυκείων και Τ.Ε.Ε. της πόλης μας για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι αριστούχες μαθήτριες του σχολείου μας Αμπλιανίτη Βασιλική και Αγγέλη Όλγα. Την εκδήλωση άνοιξε το Σύνολο της τζαζ μουσικής του σχολείου μας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χαραλάμπους Γεώργιο.

qΤην Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου η Παραδοσιακή Ορχήστρα με υπεύθυνο τον καθηγητή Μήτσο Παναγιώτη πήρε μέρος στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διαιτητών του Νομού Αιτ/νίας.

qΤην ίδια μέρα οι μαθητές που ανήκουν στα Μουσικά Σύνολα, Ευρωπαϊκή Ορχήστρα και Χορωδία Ομοίων Φωνών, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που διοργάνωσε η Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους πριν δύο χρόνια, κλήθηκαν τιμητικά για τη συμμετοχή πολλών μαθητών στο διαγωνισμό να κλείσουν το μαθητικό συνέδριο με συναυλία. Στο κατάμεστο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο στην Αθήνα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου έκλεψαν την παράσταση. Η Χορωδία τραγούδησε δύο τραγούδια από το Ορατόριο του Μίμη Πλέσσα «Κοσμάς ο Αιτωλός» και την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν με λόγια για το Διδάχο Άγιο Κοσμά, με τη συνοδεία της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας. Ακολούθησαν τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από τη Χορωδία και την Ορχήστρα, που ξεσήκωσαν το ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο.

qΤην Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, το 15μελές του σχολείου διοργάνωσε χοροεσπερίδα στο κέντρο «Sala - Έδεσμα». Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, γονείς και καθηγητές. Το τραγούδι, η ορχήστρα, ο χορός, η λαχειοφόρος, όλα οργανωμένα από το 15μελές του σχολείου και τη Γ΄ Λυκείου, άναψαν το κέφι και ψυχαγωγήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες με τις όμορφες εμφανίσεις των μαθητών, που για μια ακόμη φορά απέδειξαν το τι μπορούν να πετύχουν οι μαθητές σ’ ένα ιδιαίτερο σχολείο, όπως το Μουσικό, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των καθηγητών τους.

qΤη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, γιορτή των Τριών Ιεραρχών, η Βυζαντινή Χορωδία και η Παραδοσιακή Ορχήστρα του σχολείου συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ το 1ο Γραφείο Δευτ/βάθμιας Εκπ/σης και το παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων του Νομού Αιτ/νίας. Την ομιλία έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς. Οι μαθητές ετοίμασαν με τους καθηγητές τους κ. Σκιαδά Λεωνίδα και κ. Μήτσο Παναγιώτη ένα πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

qη Το σχολείο συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στο «10ήμερο Ευαισθητοποίησης κατά των εξαρτήσεων» από 6 έως 16 Απριλίου, που συνδιοργάνωσαν ο ΟΚΑΝΑ, το Τμήμα Αγωγής Υγείας και Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτλ/νίας σε συνεργασία με το 16ο Μαθητικό Φεστιβάλ. Οι μαθητές Δόσιου Καλομοίρα, Μουτάφης Κων/νος και Χάσμε Σάμι συζήτησαν στη ραδιοφωνική εκπομπή του ARIA FM 107.4 με θέμα: «Πως η οικογένεια και το περιβάλλον επηρεάζουν τα μουσικά ακούσματα των νέων», το Σάββατο 8 Απριλίου στις 3 έως 4.30΄ μ.μ.

1.Την Παρασκευή, 14 Απριλίου στην τηλεοπτική εκπομπή του Αχελώου ΤV , 10 – 12 μ.μ. οι μαθητές του σχολείου Μουτάφης Κώστας και Χάσμε Σάμι, μαζί με μαθητές άλλων σχολείων συμμετείχαν στη συζήτηση «οι νέοι μιλούν για τους νέους», με συντονιστή το δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα. Συμμετείχαν στο παραδοσιακό τραγούδι οι μαθητές: Κατερίνα Μακρή (τραγούδι), Κώστας Μουτάφης (ταμπουρά), Σάμι Χάσμε (τουμπερλέκι), Γιάννης Καμζέλας (ούτι), Παναγιώτης Καμζέλας (βιολί). Και στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι η Μυρτώ Ραμμοπούλου (τραγούδι), ο Βασίλης Ζέλιος (κιθάρα), ο Σπύρος Τζογάνης (αρμόνιο).

 

Σχολικές γιορτές

v.Γιορτή Σημαίας και 28ης Οκτωβρίου, Υπεύθυνοι, η Διευθύντρια κ. Μ. Μαμασούλα, και οι φιλόλογοι κ. Αθανασιά Ελένη και Κουτρολού Ελένη.

vi.Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, Τη γιορτή ετοίμασε και παρουσίασε η Γ΄ Λυκείου.

vii.Γιορτή Χριστουγέννων.

viii.Γιορτή 25ης Μαρτίου. Το έργο του Δ. Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε μουσική Γ. Μαρκόπουλου.