Μουσικές -Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις

 Α) Εξωσχολικές

Ø«Αφιέρωμα στη Μακεδονία». Την 28η Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. το Μουσικό Σχολείο παρουσίασε τρεις ιστορικές στιγμές της Μακεδονίας μέσα στον 20ο αιώνα. Παύλος Μελάς (1904) – Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) – Η Μακεδονία στον πόλεμο του 40 και στην κατοχή (1940-44). Έλαβαν μέρος η Χορωδία Ομοίων Φωνών και η Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Ευγενίας Γρέντζελου. Τα κείμενα επιμελήθηκε και δίδαξε η φιλόλογος Ελένη Αθανασιά, τα slides επιμελήθηκε και παρουσίασε η φιλόλογος Κουτρολού Ελένη.

Ø«Μάνος Χατζηδάκις: Μια ζωή, μια ιστορία…» Στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου στις 14 Απριλίου, στα πλαίσια του 15ου Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγρινίου, θα παρουσιάσει το Μουσικό Σχολείο το Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με τραγούδια που έγραψε για θέατρο, κινηματογράφο, για αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες. Τραγούδια από το «Ματωμένο γάμο» του Γκαρθία Λόρκα, τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, το «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Καμπανέλη, από έργα του ελληνικού κινηματογράφου, που άφησαν εποχή… Παίρνουν μέρος η Χορωδία Ομοίων Φωνών με υπεύθυνη την κ. Τσαρούχη, η Ευρωπαίκή Ορχήστρα με υπεύθυνο τον κ. Κονήδα, η Λαϊκή Ορχήστρα με υπεύθυνο τον κ. Μπαρμπάτση, το Σύνολο Μουσικής Δωματίου με τη κ. Γεωργακοπούλου, το Σύνολο Κλασικής κιθάρας με υπεύθυνους τους κ. Πρωτόγερο, Οικονόμο, Χολέβα. Γενική υπεύθυνος Γρέντζελου Ευγενία και Χαραλάμπους Γεώργιος.

ØΣυμμετοχή Μουσικών Συνόλων του Σχολείου στους Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής. Στους Περιφερειακούς έλαβαν μέρος τα εξής Σύνολα Ευρωπαϊκή Ορχήστρα, Χορωδία Ομοίων Φωνών, Σύνολα έντεχνου ελληνικού τραγουδιού (Μουσική Δωματίου και ρεμπέτικου ελληνικού τραγουδιού), Σύνολο κρουστών, Ατομικό παραδοσιακό τραγούδι, Ατομικό Ελληνικό τραγούδι, Ατομικός ψαλμός, Ατομικά όργανα (πιάνο και βιολί), Ατομικό όργανο (ντραμς), Ατομικό παραδοσιακό όργανο (τουμπελέκι). Στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες έλαβαν μέρος, η Ευρωπαίκή Ορχήστρα και το Ατομικό παραδοσιακό τραγούδι.

Β) Ενδοσχολικές

Στον προαύλιο χώρο του Μουσικού Σχολείου επί τη λήξει της σχολικής χρονιάς

Ø«Σαν παλιό Σινεμά… Μουσική από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο». Συμμετείχαν τα Μουσικά Σύνολα: Χορωδία Ομοίων Φωνών, Ευρωπαϊκή Ορχήστρα, Λαϊκή Ορχήστρα, Σύνολο Μουσικής Δωματίου, Γενικοί υπεύθυνοι, Τσαρούχη Βασιλική, Κοτσιλιάνος Κώστας, Κονήδας Βασίλης, Στούπα Δέσποινα, Φραγκάκης Κώστας, Λανάρας Κώστας, Μπαρμπάτσης Ανέστης, Γεωργακοπούλου Μαρία, Φαραού Αγγελική.

Άλλες Μουσικές εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

üΗ Παραδοσιακή Χορωδία του Σχολείου με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Γιαννούτσο Παναγιώτη και Λανάρα Κων/νο και η Παραδοσιακή Ορχήστρα με υπεύθυνους τους καθηγητές κ. Μήτσο Παναγιώτη, Στεφανόπουλο Κων/νο, Σιάσο Γεράσιμο και Σιάσο Σπύρο, έλαβαν μέρος στις εξής εκδηλώσεις:

1) Στη γιορτή για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

2) Στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου υπό τη διεύθυνση του κ. Λανάρα. Στην ίδια εκδήλωση συνόδευσαν με κιθάρα τα θεατρικά οι καθηγητές του Σχολείου κ. Πρωτόγερος Δημήτρης και Οικονόμου Χάρης.

3) Στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ιεραποστολικής Αδελφότητας «Η Αγία Φιλοθέη», που έγινε την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. υπό τη διεύθυνση του κ. Π. Γιαννούτσου.

üΤην Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Β΄ Λυκείου με τη φιλόλογο κ. Ελένη Κουτρολού επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της πόλης και έψαλλαν τα κάλαντα και επίκαιρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι μαθητές έδωσαν χαρά στους ηλικιωμένους, αλλά ήταν μεγαλύτερη η χαρά που πήραν.

üΤην Πέμπτη το βράδυ, 23 Δεκεμβρίου, ομάδα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου με την κ. Β. Τσαρούχη πήρε μέρος στην εκπομπή της τηλεόρασης του Αχελώου «Πρόσωπα & γεγονότα» με το δημοσιογράφο κ. Μπενέκο, τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μαζί τους έπαιξε σαξόφωνο ο κ. Χ. Καγκάδης και τραγούδησε η κ. Τσαρούχη.

üΤην παραμονή των Χριστουγέννων ομάδες μαθητών του Μουσικού Σχολείου με μουσικά όργανα έψαλλαν τα κάλαντα σε Υπηρεσίες και σπίτια της πόλης.

üΤην 27η Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. η κ. Βάσω Τσαρούχη με ομάδα μαθητών πήρε μέρος στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διαιτητών του Νομού Αιτ/νίας.

Συμμετοχές του Μουσικού Σχολείου

«Μουσικές Επιλογές» από την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα και Χορωδία Ομοίων Φωνών στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, στις 6 Απριλίου, στα πλαίσια βιβλιοπαρουσίασης, καλεσμένοι από το Λαογραφικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Ι. Π. Μεσολογγίου. Το ρεπερτόριο ήταν τραγούδια από Έλληνες και ξένους συνθέτες.

«Μουσικό Πρόγραμμα» στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην πλατεία Δημοκρατίας, στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ και της Εβδομάδας ευαισθητοποίησης και συνεργασίας κατά των εξαρτήσεων., που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Οδυσσέας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου. Συμμετείχαν τα Μουσικά Σύνολα: Σύνολο Κρουστών, με υπεύθυνο το Βαγγέλη Ροδίτη, η Λαϊκή Ορχήστρα με υπεύθυνο τον Ανέστη Μπαρμπάτση, η Χορωδία Ομοίων Φωνών, με υπεύθυνη τη Βάσω Τσαρούχη, η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα με υπεύθυνο το Βασίλη Κονήδα.

Την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, γιορτή των Τριών Ιεραρχών, η Βυζαντινή Χορωδία του σχολείου με χοράρχες τους καθηγητές της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, κ. Ασμή Λάζαρο και Κοτσορώνη Νίκο, έψαλλε βυζαντινούς ύμνους για τους Τρεις Ιεράρχες στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ το 1ο Γραφείο Δευτ/βάθμιας Εκπ/σης και το παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων του Νομού Αιτ/νίας.

 Συναυλία καθηγητών Μουσικού Σχολείου

ü28 Φεβρουαρίου, Δευτέρα, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στις 8.30΄ το βράδυ έγινε με μεγάλη επιτυχία η Συναυλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου. Οι καθηγητές παρουσίασαν ευρωπαϊκή, τζαζ, παραδοσιακή, ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική, που ενθουσίασε τον κόσμο και που ήταν το καλύτερο εποπτικό μάθημα για τους μαθητές του σχολείου που παρακολούθησαν τους καθηγητές τους.

Σχολικές γιορτές

i.Γιορτή Σημαίας και 28ης Οκτωβρίου, Υπεύθυνοι, η Διευθύντρια κ. Μ. Μαμασούλα, και οι φιλόλογοι κ. Αθανασιά Ελένη και Κουτρολού Ελένη.

ii.Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, Τη γιορτή ετοίμασε και παρουσίασε η Γ΄ Λυκείου.

iii.Γιορτή Χριστουγέννων. Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, μετά τον εκκλησιασμό των μαθητών στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην αίθουσα τελετών έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Έλαβαν μέρος τα Μουσικά Σύνολα, Χορωδία Β΄ Γυμνασίου υπό τη διεύθυνση της κ. Τσαρούχη Βάσως, το Σύνολο Ευρωπαϊκών κρουστών, που ετοίμασαν μόνοι τους οι μαθητές, η Βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Ασμή Λαζάρου. Έπαιξαν οι καθηγητές κ. Χρήστος Καγκάδης (σαξόφωνο σοπράνο), η κ. Βιργινία-Γεωργία Μακρυγιώργου (πιάνο) και η μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου Άρτεμη Θεοφάνη (φλάουτο). Διοργανώτρια της γιορτής η κ. Ελένη Αθανασιά, Φιλόλογος. Τα προγράμματα επιμελήθηκε η κ. Βάσω Τσαρούχη και ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου Σκαμνέλος Κωστής.

iv.Γιορτή 25ης Μαρτίου. Υπεύθυνη η κ. Πλάκα Βασιλική. Θέμα «1821: Στιγμές ηρωϊσμού».Έλαβαν μέρος η Χορωδία της Γ΄ Γυμνασίου, η Παραδοσιακή Ορχήστρα, η Προπαρασκευαστική Χορωδία της Α΄ Γυμνασίου, το χορευτικό του Μουσικού Σχολείου.