Open menu

1. Μονοήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές

1. Εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου.
  • Η Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το Μουσείο Γουλανδρή και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
  • Οι μαθητές της Β΄& Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το θαύμα του 5ου αιώνα π. Χ.
2. Εκπαιδευτική εκδρομή στα Γιάννενα πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στις 18 Μαρτίου. Ξεναγήυηκαν στην πόλη, στο κάστρο, στα μουσεία του κάστρου και στο σπήλαιο σταλακτιτών του Περάματος.

2. Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή

Οι Πολιτιστικές ομάδες της Α & Β Λυκείου, 7, 8 & 9 Απριλίου, πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, χωριά Ασπροποτάμου, Μετέωρα). Επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, ξεναγήθηκαν στα μοναστήρια των Μετεώρων και θαύμασαν τις πλούσιες βιβλιοθήκες με τα χειρόγραφα και τις περγαμηνές. Περπάτησαν στα ορεινά χωριά του Ασπροποτάμου, ανέβηκαν σε παραδοσιακά γεφύρια, φωτογράφησαν τις Απριλιάτικες φυσικές ομορφιές.
3. Διδακτικές επισκέψεις

 

Διδακτικές επισκέψεις των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στα πλαίσια Προγραμμάτων Πολιτιστικών, Περιβαλλοντικών, Αγωγής Υγείας και Αγωγής Σταδιοδρομίας.
  1. Επίσκεψη των μαθητών της Περιβαλλοντικής ομάδας του Β1 Γυμνασίου στο δάσος του Ζυγού (Αράκυνθου), που περπάτησαν και φωτογράφησαν το φθινοπωρινό τοπίο.
  2. Επίσκεψη των μαθητών της Α & Β Γυμνασίου στην Άρτα. Επισκέφθηκαν το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το τμήμα παραδοσιακών οργάνων των Τ.Ε.Ι.
  3. Τριήμερη Εκπαιδευτική Επίσκεψη στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων (Περτούλι-Πύλη-Τρίκαλα-Μετέωρα)
    Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας «Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου: Από το παραδοσιακό στο ψηφιακό Σχολείο» της Α’ Λυκείου και Αγωγής Υγείας «Η Μουσική ως θεραπευτική μέθοδος ψυχής και σώματος» της Β’ Λυκείου, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλία στις 7, 8 και 9 Απριλίου 2011.
    Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαμονή στο Δασικό Χωριό «Μύθος», λίγα χιλιόμετρα μετά την Ελάτη, ξενάγηση σε Περτούλι, Ελατόδασος, Πύλη Τρικάλων, Νεραϊδοχώρι και Μετέωρα. Επίσης επισκεφθήκαμε την Ι.Μ. Βησσαρίωνος και το Μοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου, καθώς και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.
    Το πρόγραμμα της εκδρομής τηρήθηκε με ακρίβεια. Η ξενάγηση στο παραδοσιακό χωριό του Περτουλίου και στην πόλη των Τρικάλων έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να παρατηρήσουν την λαϊκή αρχιτεκτονική. Επίσης έγινε αρκετά ικανοποιητική ενημέρωση πάνω στις τεχνοτροπίες της Μακεδονικής Σχολής Αγιογραφίας της Ι.Μ. Βησσαρίωνος και του Μεγάλου Μετεώρου. Στο Μουσείο Χειρογράφων των Μετεώρων οι μαθητές θαύμασαν τα εκτιθέμενα χειρόγραφα και πληροφορήθηκαν για την ιστορία της γραφής.
    Η επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διδασκαλία μουσικών μαθημάτων με τους συμμαθητές τους.
    Η εκδρομή πέτυχε το στόχο της και έδωσε πληθώρα πληροφοριών και γνώσεων στους μετέχοντες.