Open menu

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απρίλιος 2008
Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο
Χορωδία Ομοίων Φωνών «ΑΛΘΑΙΑ»
Διεύθυνση της Χορωδίας, Πανοπούλου ΄Αννα – Πιάνο, Δαλιάνη Αγγελική
Συμμετοχή τμήματος της Παραδοσιακής Ορχήστρας
με υπεύθυνο τον Μαμασούλα Παναγιώτη

Καλεσμένοι από το Μουσικό Λύκειο του Παγκύπριου Γυμνασίου της Λευκωσίας

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης

Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας

Σήμερα, ημέρα Παρασκευή, 11η Απριλίου, έτους 2008, στη Λευκωσία και στο χώρο του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας, το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας δια των διευθυντών τους

Μαμασούλα Μαρίας και Κουτσουπίδου Μαρίας
Συνυπογράφουν το παρόν πρωτόκολλο αδελφοποίησής τους.

Συνομολογούν και βεβαιώνουν την από κοινού συνεργασία των δυο σχολείων προς την επίτευξη των ακολούθων:
1.Τη σφυρηλάτηση δεσμών φιλίας και γόνιμης συνεργασίας όλων των μελών των δυο σχολικών κοινοτήτων.
2.Τη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης της πολιτισμικής κληρονομιάς και των σύγχρονων δομών του κοινωνικού περιβάλλοντος των σχολείων.
3.Την αξιοποίηση των δράσεων των σχολείων στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τομέα με στόχο την προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου και την αισθητική και δημιουργική έκφραση των μαθητών.
4.Την ανταλλαγή εμπειριών στην εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας κυρίως στον τομέα της μουσικής
5.Την με κάθε θεμιτό μέσο ενεργοποίηση της δημιουργικότητας των σχολείων

Το παρόν συντάχθηκε για τους ανωτέρω λόγους και υπογράφεται ως ακολούθως
Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας
Η Διευθύντρια Η Διευθύντρια
Μαρία Μαμασούλα Μαρία Κουτσουπίδου

Η Χορωδία Ομοίων Φωνών «ΑΛΘΑΙΑ» στις 11 με 15 Απριλίου πραγματοποίησε την εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο, όπου έγινε και η αδελφοποίηση του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με το Μουσικό Λύκειο του Παγκυπρίου Σχολείου της Λευκωσίας. Στην τελετή της αδελφοποίησης τραγούδησαν οι Χορωδίες των μαθητών των δύο σχολείων. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης ανέγνωσε ο μουσουργός Δ/ρ Ανδρέας Χαραλάμπους, Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσικοπαιδαγωγικών του European University Cyprus. Μετά την ανταλλαγή των δώρων και τις εισηγήσεις των Διευθυντριών των δύο Σχολείων, Κουτσουπίδου Μαρίας και Μαμασούλα Μαρίας, ακολούθησε μπουφές με πλούσια κυπριακά εδέσματα που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας και στη συνέχεια αυθόρμητο γλέντι από τους μαθητές των δύο σχολείων.

Οι μαθητές τις επόμενες μέρες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νησί της Αφροδίτης, να απολαύσουν τις φυσικές του ομορφιές και να αναβαπτισθούν στις θρησκευτικές και ιστορικές μνήμες του νησιού. Ξεναγήθηκαν στην πόλη της Λευκωσίας και συγκινήθηκαν αντικρίζοντας τα κελιά των μελλοθανάτων και την αγχόνη, όπου οι Άγγλοι εκτελούσαν τους ήρωες και αγωνιστές, τα «φυλακισμένα μνήματα», τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, που είναι θαμμένοι οι έλληνες που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα της Κύπρου. Μονή Κύκκου, ο τάφος του Εθνάρχη Μακαρίου, η Πάφος με τις ομορφιές της, το αρχαίο Κούριο, τα ψηφιδωτά, το θέατρο, η πέτρα του Ρωμιού, απ’ όπου αναδύθηκε η Αφροδίτη, ήταν μερικά από τα μέρη που εντυπωσίασαν και θα μείνουν αξέχαστα στη μνήμη όλων.