Open menu

Εκπαιδευτική πολιτιστική εκδρομή στη Βιέννη. Δεκέμβριος 2010
Χορωδία «Αλθαία»

2 έως 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική πολιτιστική εκδρομή της Χορωδίας «Αλθαία» στη Βιέννη. Μια αλησμόνητη εμπειρία στην Αυστριακή χιονισμένη πρωτεύουσα. Η επίσκεψη στο σπίτι της μουσικής, στο Μουσείο παλαιών μουσικών οργάνων, στο Μουσείο της Εφέσου, στην Όπερα, στο Δημαρχείο, στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στα παλάτια των Αψβούργων και της βασίλισσας Σίσσυς, στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στην ελληνική συνοικία με τους Ελληνικούς ορθόδοξους Ναούς της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Γεωργίου, στο κτίριο που ήταν το τυπογραφείο που εξέδιδε τα επαναστατικά κείμενα του Ρήγα Φεραίου, το περπάτημα στους χριστουγεννιάτικα στολισμένους δρόμους με το χιόνι να πέφτει, ήταν όλα μοναδικά, θαυμάσια, ανεπανάληπτα.
Η κ. Αλθαία Παπούλια, φίλη του σχολείου μας και επίτιμο μέλος του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, μας συνάντησε στο σπίτι της μουσικής, περπατήσαμε μαζί στους χιονισμένους δρόμους της Βιέννης, μας έψαλλε μέσα στο Ναό του Αγίου Στεφάνου το «Σε υμνούμεν…», και το πιο σημαντικό, μας εξασφάλισε την επίσκεψη στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής και την παρακολούθηση της πρόβας του «Μεσσία» του Χαίντελ. Μεγάλη η συγκίνηση που είδαμε τους χώρους του Μεγάρου που χάρισε στους φίλους της Μουσικής ο Έλληνας Μαικήνας Νικόλαος Δούμπας και που ακούσαμε την πολυφωνική Χορωδία των 120 ατόμων και τη Συμφωνική Ορχήστρα στη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου.
Το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου η Χορωδία «Αλθαία», καλεσμένη του Διαπολιτισμικού Συλλόγου «Μακεδονία», τραγούδησε στους ομογενείς στο ιστορικό Δημαρχείο της Βιέννης. Μια ελληνική βραδιά με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών στο πρώτο μέρος και τα τραγούδια του ’40 της Σ. Βέμπο στο δεύτερο μέρος. Το ελληνικό γλέντι κορυφώθηκε με τους ελληνικούς χορούς που χόρεψαν οι μαθήτριες και οι ομογενείς μαζί. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων,  παρακολούθησαν, η ελληνική ομογένεια της Βιέννης, ο Έλληνας πρέσβης της Ουγγαρίας, ο πρόξενος της Κύπρου, η πολιτιστική ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη, ο εκπρόσωπος του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων στη Βιέννη, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού τουρισμού Αυστρίας & Ουγγαρίας.

Video
Φωτογραφίες