Open menu


1. 27 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα θεάτρου.

Η θεατρολόγος Σπυρέλη Βαϊα πρωτοτύπησε με τους μαθητές συμμετέχοντας σ΄ ένα ομαδικό παιχνίδι στο προαύλιο του σχολείου. Σ’ ένα δυναμικό κόσμο που τρέχει ασταμάτητα κυνηγώντας την εξέλιξη, την επιτυχία, την εξασφάλιση όλο και περισσότερων αγαθών ο σύγχρονος άνθρωπος, η στατικότητα είναι διαμαρτυρία. Όλοι όσοι βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου με το πρόσταγμα freezetimeμεταμορφώθηκαν σε ζωντανά αγάλματα, πάγωσαν διαμαρτυρόμενοι για την κοινωνική ανισότητα, την κοινωνική αδικία, την άσκηση βίας, την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων…

Προσπερνάμε βιαστικά εκατομμύρια πραγματικές στιγμές ζωής. Ας δώσουμε όλοι ένα λεπτό απ’ τη ζωή μας. Ας δούμε «εμάς».

  1. Θεατρικές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών:
  1. link«Του γιοφυριού», πρωτότυπη σύνθεση πάνω στην παραλογή «του γιοφυριού της Άρτας» από τη θεατρολόγο καθηγήτρια Σπυρέλη Βαϊα.
  2. «Έτσι προχωράει ο κόσμος», διήγημα της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών Σιδηροπούλου Σοφίας, που διασκεύασαν και έκαναν τη χορογραφία και τη σκηνογραφία οι μαθητές του Γ1 & Γ2 Γυμνασίου.

Και οι δύο παραστάσεις παρουσιάστηκαν στις 30 Απριλίου στο αρχαίο θέατρο των Οινιαδών. Παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου, στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου.