Open menu

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ ΕΤΟΣ 2013- 14

Η θεατρική ομάδα και φέτος ξεκίνησε τις συνεδρίες της από τον Οκτώβρη κατ αρχήν προτείνοντας και συζητώντας για το έργο που επιλέχτηκε με την συνεργασία της υπεύθυνης καθηγήτριας και διεύθυνσης του σχολείου. Εργαστήκαμε πάνω στο έργο του Αγρινιώτη συγγραφέα και καταξιωμένου ηθοποιού Νίκο Παπακωνταντίνου και το «Μαγεμένο κρασί» Μια αλληγορία για την αέναη μάχη καλού και κακού την διαδικασία προς την ωριμότητα και την κατάκτηση των στόχων του ήρωα- ανθρώπου, την διαφύλαξη της αρμονίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τον θείο νόμο. Στη συνέχεια μοιράστηκαν οι ρόλοι με δημοκρατικό τρόπο και κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των μελών προκειμένου να αποδοθεί ο κάθε ρόλος στον καταλληλότερο. Οι πρόβες γίνονταν Σαββατοκύριακα στο χώρο του σχολείου ή στα σπίτια μας με μεγάλη συμμετοχή πάντα σε κλίμα συνεργασίας και ομοψυχίας. Σ αυτές τις συνθήκες είχαμε πολύ καλές στιγμές με την πρόοδο των προβών και την πρωτοβουλία μαθητών να γράψουν μουσική και να χορογραφήσουν, αλλά και ατυχείς στιγμές όταν είχαμε αποχωρήσεις μελών λόγω φόρτου εργασίας κυρίως. Για την πραγματοποίηση της παράστασης ζητήσαμε και πετύχαμε την συνδρομή των γονέων των μαθητών για την προμήθεια υφασμάτων ραπτικής και αντικειμένων που χρειαζόμασταν όπως και τη βοήθεια από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου για την προμήθεια κουστουμιών και υλικού.
Επίσης συνεργαστήκαμε με τους καθηγητές των καλλιτεχνικών του σχολείου Νίκο Ντούμα και Αχιλλέα Ζάζο οι οποίοι ζωγράφισαν τα δύο σκηνικά του έργου δίνοντας με την πινελιά τους και την έμπνευσή τους ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στα επί σκηνής δρώμενα. Το έργο παραστάθηκε στις 10 Απριλίου στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου,στα πλαίσια του 5ου Μαθητικού φεστιβάλ θεάτρου, παρούσης της συζύγου του συγγραφέα, Άννας Πολυτίμου - Παπακωνσταντίνου, η οποία προσκλήθηκε για την παράσταση με έξοδα του σχολείου. Η επιτυχία του έργου, το χειροκρότημα και οι έπαινοι που αποκομίσαμε ήταν για όλους μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Η υπεύθυνη για την ομάδα Βάϊα Σπυρέλη

Διανομή
μητέρα Κατερίνα Σχίζα 
τρελός Αλέξανδρος Μαμασούλας
υπασπιστής Γιάννης Κολοβός
λαοπλάνος Μαριάννα Χαντζή
γέρος Ανδρέας Φούκας 
γιος Χρήστος Γεωργίου
φρουρός α Χριστίνα Καλαμπόκα
φρουρός β Έλενα Κολοκύθα
βασιλιάς Παναγιώτης Καραγιώργος
δήμιος Αντρέας Φούκας
δρακος Μαρία Τσαρπάλα
ιππέας Χρήστος Τριανταφύλλης
πεντάμορφη Αναστασία Καπρέτσου
εργάτης, διαλαλητής, αγγελιοφόρος Χρήστος Τριανταφύλλης
ξωτικά , λαός Βάσια Μπιτσώρη, Αντωνία Μαμασούλα, Δανάη Μουτάφη, Άρτεμις Πολύζου, Ελένη Στεργιάννη, Ευαγγελία Ρήγα, Αφροδίτη Τασούλη, Ολυμπία Ταφιάδη, Ιωάννα Κορδολαίμη 

Συντελεστές
Μουσική σύνθεση ξωτικών Μαριάννα Χαντζή
Πιάνο Μαριάννα Χαντζή, Χριστίνα Καλαμπόκα
Διδασκαλία Τραγουδιού Ευγενία Γρέντζελου
Χορογραφία ξωτικών Άρτεμις Πολύζου
Σκηνικά Νίκος Ντούμας ( συνεργάστηκε ο Αχιλλέας Ζάζος)
Κοστούμια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου Ιδέες έδωσε η Μαρία Ράφα
Εμψυχώτρια Βάια Σπυρέλη
Ένα επικό παραμύθι «Το μαγεμένο κρασί» αναπαριστά την αέναη μάχη καλού και κακού μέσα στον κόσμο και δίνει έμφαση στον προσωπικό αγώνα του ανθρώπου για να πετύχει τα ανώτερα για τα οποία είναι πλασμένος.
«Το μαγεμένο κρασί» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1955 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία της Άννας Πολυτίμου- Παπακωνσταντίνου.