Open menu

ΝΥΝ Η ΤΑΠΕΙΝΩΝΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
ΝΥΝ Η ΣΠΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΝΥΝ ΝΥΝ ΤΟ ΜΗΔΕΝ
ΚΑΙ ΑΙΕΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ
(τελευταίοι στιχοι από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του ΕΛΥΤΗ
Σε αυτό τον κόσμο, τον πραγματικό, της ποίησης και της φαντασίας ο Θεός όρισε να ζουν όλοι οι άνθρωποι μαζί, μονιασμένοι και έθεσε στο κέντρο του την ΑΓΑΠΗ. Την αγάπη για την Ιδέα, την ΑΓΑΠΗ για τη Φύση, την αγάπη για κάθε ΑΝΘΡΩΠΟ με τις ατέλειες του και τις ιδιαιτερότητές του. Και έθεσε στο κέντρο και την ΚΑΡΔΙΑ και όρισε δια στόματος του Μικρού Πρίγκιπα ότι «Μόνο με την καρδιά βλέπει κανείς καλά»
Στο Μεσολόγγι σήμερα, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠAΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και ο Σύλλογος «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», θα στείλουν το δικό τους μήνυμα, μέσα από μια έμπνευση της στιγμής, μέσα από μια προσπάθεια που αγκαλιάζει τα παιδιάμε νοητική υστέρηση, αυτισμό και συνοδές αναπηρίες μέσα από λόγο και μουσική, βλέποντας με την καρδιά την ζωή όλων εκείνων των ανθρώπων που είναι διαφορετικοί, αλλά ίσοι. Αγκαλιάζει και τις οικογένειες των ατόμων αυτών και κυρίως τη μάνα που βιώνει καθημερινά ένα δικό της Γολγοθά, ανομολόγητο και πικραμένο.
Στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι η ενθάρρυνση του σεβασμού των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ατόμων με όποια μορφής Αναπηρία, η καταπολέμηση των στερεοτύπων, των προκαταλήψεων και των επιβλαβών πρακτικών που αφορούν τα άτομα αυτά σε όλους τους τομείς της ζωής και η προαγωγή της ευαισθητοποίησης για τις ικανότητες και τη δυνητική συνεισφορά των ατόμων αυτών ως ισότιμων πολιτών. Και πολύ περισσότερο αυτή η εκδήλωση έχει τη δική της δυναμική, καθώς διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων και Γονέων του Εργαστηρίου, δηλαδή στη βάση του από εθελοντές, καθώς ο εθελοντισμός ως ιδέα και δράση βοηθά να κατανοήσουμε το διαφορετικό όχι με οίκτο, ή αδιαφορία αλλά με κυρίαρχο συναίσθημα την ΑΓΑΠΗ 
Και τούτο γιατί η κοινωνία μας-αν και έχουν γίνει πολλά πράγματα στο τόσο αυτό ευαίσθητο θέμα- κουτσαίνει ακόμη και βαδίζει με πατερίτσες. Το πρόβλημα δεν το έχουν τα παιδιά ή τα άτομα με όποια μορφής αναπηρία το έχουμε εμείς. Ποτέ δε μάθαμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφερθούν σε ένα παιδί που δε βλέπει ή δεν ακούει ή μιλάει δύσκολα ή είναι σε αναπηρική καρέκλα. Η ίδια η κοινωνία τα απομονώνει, τα καταδικάζει με τους δικούς της άνομους νόμους. 
Όταν όμως το δημιουργικό πνεύμα γίνεται πνοή αγάπης σε αυτό τον κόσμο τον μικρό στέλνει το δικό της μήνυμα ζωής, τότε μπορούμε να έχουμε πιο ευτυχισμένα παιδιά, πιο ώριμα, περισσότερο έτοιμα να αντιμετωπίσουν τη ζωή και τις αντιξοότητές της και ίσως –ευελπιστούμε – μια καλύτερη κοινωνία στο μέλλον!
Το Μουσικό Σχολείο του Νομού, έχοντας πλέον ενηλικιωθεί, είναι 21 χρονών αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση της Προέδρου του Εργαστηρίου της κ. Σαμαντά και της Προέδρου των φίλων του Εργαστηρίου να συμμετάσχει στο σημερινό αφιέρωμα και εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό και να το συμπεριλάβει στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του.Η μουσική άλλωστε έχει ενωτικό χαρακτήρα και ίσως κάποιες φορές είναι πιο εύγλωττη
Κυρίες και Κύριοι, ας απολαύσουμε τα παιδιά μας και ας μην ξεχνάμε

Σε αυτόν τον κόσμο τον μικρό τον μέγα 
ό,τι καλύτερο έχουν χτίσει οι άνθρωποι είναι οι γέφυρες. Μεταξύ τους- μεταξύ μας