Open menu
 
1) Εξωσχολικές εκδηλώσεις
  • Συναυλίες στη Ρουμανία:α) Στο Πλοέστι στο LICEYL DE ARTA & β) στο Βουκουρέστι στο LICEYL GEORGE ENESKU. Με μεγάλη επιτυχία έγινε η συνάντηση των δύο Σχολείων στο Πλοέστι. Η συναυλία από Μουσικά Σύνολα των δύο Σχολείων, η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με παραδοσιακά κάλαντα και φορεσιές των μαθητών του Πλοέστι, η φιλοξενία, ο χορός που ακολούθησε, τα δώρα που ανταλλάχτηκαν, οι ευχές δημιούργησαν ένα κλίμα ζεστό, όμορφο που για μια άλλη φορά απέδειξε πως η μουσική ενώνει τους λαούς και πως τη γλώσσα της μουσικής τη μιλάνε όλοι οι άνθρωποι της γης. Η ίδια εμπειρία και στο ονομαστό Λύκειο στο Βουκουρέστι. Συμμετείχαν τα Μουσικά Σύνολα, Χορωδία «Νεφέλη», (υπεύθυνες Βολοσένκο Κορνηλία, Πένκοβα Αλμπένα, Καπλάνη Σοφία) και Σύνολο Σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού (υπεύθυνος Μαμασούλας Παναγιώτης).
  • «Νερά καθάρια και γλυκά, νερά χαριτωμένα…» Εκδήλωση του Σχολείου αφιερωμένη στα πλούσια νερά του τόπου μας, την Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας και τον Αχελώο, τον αργυροδίνη ποταμό και στα γεφύρια που ενώνουν τόπους και πολιτισμούς, είναι έργα τέχνης και είναι αρκετά στο νομό μας.. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσικές γέφυρες του Συνόλου της Μουσικής Δωματίου που απέδωσε έργα κλασικά με θέμα το νερό, του Συνόλου κλαρινέτων με τους «δρόμους του νερού» του Μότζαρτ και τέλος η Παραδοσιακή Ορχήστρα έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια του νερού. Υπεύθυνοι της εκδήλωσης οι Αθανασιά Ελένη, Μανικάρου Μεταξούλα, Μπεκούλη Ευδοξία και οι μουσικοί Χατζηκουμή Βικτώρια, Βολοσένκο Κορνηλία, Κονήδας Βασίλης, Αθανασόπουλος Γεώργιος.
  • Ημερίδα με θέμα: «Έφηβος και διαδίκτυο. Ασφαλής πλοήγηση». Στα πλαίσια του 19ου Μαθητικού Φεστιβάλ του δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Παπαστράτειο Μέγαρο με εισηγητές το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Γιώργο Μπαρμπόπουλο και την Ψυχολόγο Πόπη Τσουφλίδου. Η Ημερίδα πλαισιώθηκε από τις έρευνες που ετοίμασας και ασχολήθηκαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου απευθυνόμενες η μία στους γονείς και η άλλη στους μαθητές. Υπεύθυνες οι Αθανασιά Ελένη και Πλάκα Βασιλική. Η Ημερίδα ξεκίνησε με κοντσέρτο για δύο βιολιά και πιάνο από τις καθηγήτριες βιολιού Βολοσένκο Κορνηλία και Αποστολοπούλου Παναγιώτα. Στο πιάνο συνόδευε η Χατζηκουμή Βικτωρία.
  • Θεατρικές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Οινιαδών:
  1. «Του γιοφυριού», πρωτότυπη σύνθεση πάνω στην παραλογή «του γιοφυριού της Άρτας» από τη θεατρολόγο καθηγήτρια Σπυρέλη Βαϊα.
  2. «Έτσι προχωράει ο κόσμος», διήγημα της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών Σιδηροπούλου Σοφίας, που διασκεύασαν και έκαναν τη χορογραφία και τη σκηνογραφία οι μαθητές της Γ1 & Γ2 Γυμνασίου.
Και οι δύο παραστάσεις παρουσιάστηκαν στις 30 Απριλίου στο αρχαίο θέατρο των Οινιαδών. Παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου, στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου.
 
2) Ενδοσχολικές εκδηλώσεις
  • «Αποκριές 2009» Την Παρασκευή της Τυρινής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του σχολείου παρουσίασε στο προαύλιο ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και παραδοσιακά χορευτικά τραγούδια. Την Ορχήστρα αποτελούν 50 περίπου μαθητές υπό τη διεύθυνση του κ. Κονήδα. Συμμετείχαν και οι καθηγητές Φραγκάκης Κώστας. Βλάχος Βαγγέλης,  Κολοβός Ντίνος.
  • «Ανθέμια 2009», παρουσίαση των Μουσικών Συνόλων και Εργαστηρίων του σχολείου στις 11 Μαϊου. Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν οι γονείς των μαθητών πήραν μέρος: Η Χορωδία «Νεφέλη» με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Βολοσένκο Κορνηλία, Πένκοβα Αλμπένα, Καπλάνη Σοφία, το Σύνολο Παραδοσιακών Κρουστών Μεσογείου με υπεύθυνο το Γεράσιμο Σιάσο, το Παραδοσιακό Εργαστήρι «Μαντολινάτα» με υπεύθυνους τη Χονδρού Λαμπρινή, τη Κατσούρα Σοφία και τον Τσαϊλάκη Χρήστο, το Οργανικό Παραδοσιακό Εργαστήρι με υπεύθυνους τους καθηγητές Φρίντζο Νίκο, Πεταρούδα Δημήτρη και Υφαντή Φώτη, το Εργαστήρι Λαϊκής Ορχήστρας με υπεύθυνο το Στάθη Κώστα. Στην είσοδο της αίθουσας εκτέθηκαν τα έργα των μαθητών που ετοίμασαν στο μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης, με υπεύθυνη την καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών, Σιδηροπούλου Σοφία.
  • «Της μουσικής τα χρώματα» με Αφιέρωμα στους Αιτωλοακαρνάνες δημιουργούς και καλλιτέχνες, ήταν το θέμα της τελετής λήξης του Μουσικού Σχολείου. Ποίηση που έγινε τραγούδι, τραγούδι που έγινε χορός. Μελοποιημένα ποιήματα ποιητών του τόπου μας, σύνθεση και ενορχήστρωση και εναρμόνιση του καθηγητή μουσικής Παναγιώτη Μαμασούλα που εκτελέστηκαν από το Σύνολο σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, χοροί του τόπου μας από τη χορευτική ομάδα του σχολείου με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Ρεπάνη Γιάννη και την Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία με υπεύθυνους τους καθηγητές Μουσικής Μήτσο Παναγιώτη και Αθανασόπουλο Γιώργο. Η τελετή έκλεισε με τους παραδοσιακούς χορούς και πλούσιο μπουφέ. Στην εκδήλωση αποχαιρετήσαμε και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, τους δόθηκαν τα ενθύμια και τα αναμνηστικά και εκείνοι ανταπέδωσαν με τα επίκαιρα τραγούδια τους. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το CD του μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο «Στου φεγγαριού το πήγαιν΄ έλα».

3) Άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
  • Εξορμήσεις αγάπης & προσφοράς. 22 Δεκεμβρίου Μουσικά Σύνολα του σχολείου έδωσαν χαρά σε παιδιά, αρρώστους, ηλικιωμένους… Η Παραδοσιακή Χορωδία & Ορχήστρα επισκέφθηκαν και τραγούδησαν στα Κ.Α.Π.Η. Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Δημητρίου. Το Εργαστήριο Μουσικής Ελληνικών Παραδόσεων (Μαντολινάτα) επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και στη συνέχεια το Νοσοκομείο της πόλης. Το Εργαστήριο Μουσικής Ελληνικών Παραδόσεων (Χορωδία) πήγαν και τραγούδησαν στο Γηροκομείο της πόλης μας. Αμέσως μετά τις γιορτές, 9 Ιανουαρίου, το Σύνολο σαξοφώνων του σχολείου συμμετείχε με τις μελωδίες του στην κοπή της πίτας του Συλλόγου ΚΕ.ΚΥ.ΚΑ.ΜΕ.Α.
  • Ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου με τον καθηγητή Κ. Κολοβό ΠΕ02 επισκέφθηκε το 9ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και έπαιξαν εν είδη μουσικοκινητικής αγωγής με τους μικρούς μαθητές. Τους γνώρισαν τα μουσικά όργανα, έκαναν θεατροποίηση παραμυθιού (τη βιογραφία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου), συνόδευσαν τα νήπια στα τραγούδια τους, ενημέρωσαν για το Μουσικό Σχολείο. Έπαιξαν, μπουζούκι ο κ. Κολοβός, βιολί ο Κοσμάς Παπακωστόπουλος, κιθάρα ο Κωστής Σκαμνέλος, κλαρίνο ο Παναγιώτης Χειμώνας, κρουστά ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

4) Άλλες εκδηλώσεις & ευκαιρίες
  • Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου οι μαθητές έκοψαν Βασιλόπιτες κατά τμήμα σε μια ατμόσφαιρα χαράς, ευχών, ανταλλαγής δώρων, ενθουσιασμού για τον τυχερό που κέρδισε το «φλουρί».
  • Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Διδασκόντων στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου έκοψε τη Βασιλόπιτα. Οι καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικής έψαλαν το Απολυτίκιο  του Αγίου Βασιλείου, ο ιερέας-καθηγητής π. Βασίλειος Πατσός ευλόγησε και ακολούθησε η κοπή της πίτας με ευχές για υγεία, χαρά, ευτυχία, εκπλήρωση επιθυμιών μέσα στη νέα χρονιά.
  • Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, γιορτή των τριών μεγάλων δασκάλων της Παιδείας, των «μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος», Τριών Ιεραρχών, οι καθηγητές και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ακολούθησε Αρτοκλασία και ομιλία επίκαιρη για τους Τρεις Ιεράρχες από το Θεολόγο καθηγητή του σχολείου, τον κ. Γιώργο Ζήση.
  • Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου το βράδυ στο κέντρο «Όνειρο» ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου οργάνωσε χοροεσπερίδα όπου έπαιξαν και τραγούδησαν οι μαθητές του σχολείου.
  • 27 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα θεάτρου. Η θεατρολόγος Σπυρέλη Βαϊα πρωτοτύπησε με τους μαθητές συμμετέχοντας σ΄ ένα ομαδικό παιχνίδι στο προαύλιο του σχολείου. Σ’ ένα δυναμικό κόσμο που τρέχει ασταμάτητα κυνηγώντας την εξέλιξη, την επιτυχία, την εξασφάλιση όλο και περισσότερων αγαθών ο σύγχρονος άνθρωπος, η στατικότητα είναι διαμαρτυρία. Όλοι όσοι βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου με το πρόσταγμα freeze time μεταμορφώθηκαν σε ζωντανά αγάλματα, πάγωσαν διαμαρτυρόμενοι για την κοινωνική ανισότητα, την κοινωνική αδικία, την άσκηση βίας, την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων… Προσπερνάμε βιαστικά εκατομμύρια πραγματικές στιγμές ζωής. Ας δώσουμε όλοι ένα λεπτό απ’ τη ζωή μας. Ας δούμε «εμάς».

5)  Σχολικές γιορτές
  • Γιορτή Σημαίας και 28ης Οκτωβρίου. Μετά την παράδοση της Σημαίας από τη Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαμασούλα Μαρία, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με τη βοήθεια της κ. Ελένης Ζαμπάρα, ετοίμασαν τη γιορτή που περιελάμβανε ποιήματα, μικρή ορχήστρα από μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Ακολούθησε η απονομή Βραβείων και Επαίνων στους αριστούχους μαθητές. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε η Υποδιευθύντρια κ. Ελένη Αθανασιά και η ασκούμενη σπουδάστρια της Πληροφορικής Χορταριά Ζωή.
  • Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ετοίμασε και παρουσίασε η Γ΄ Λυκείου. Οι μαθητές δημιούργησαν χορωδία και ορχήστρα που παρουσίασε τραγούδια του Πολυτεχνείου με τη βοήθεια του καθηγητή Μουσικής κ. Γιώργου Χαραλάμπους.
  • Γιορτή Χριστουγέννων. Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου με τραγούδια, κάλαντα, δώρα και ευχές. Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα εξής Μουσικά Σύνολα. Χορωδία & Ορχήστρα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, με υπεύθυνους καθηγητές τους, Αθανασόπουλο Γεώργιο, Μήτσου Παναγιώτη και Σκιαδά Λεωνίδα. Το Σύνολο Σαξοφώνων του σχολείου, υπεύθυνος Κονίδας Βασίλης και η Φιλαρμονική Ορχήστρα που έκλεισε τη γιορτή με χριστουγεννιάτικο πάρτυ και χορό. Υπεύθυνοι καθηγητές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κονίδας Βασίλης, Φραγκάκης Κώστας και Βλάχος Βαγγέλης. Στο τέλος δόθηκαν δώρα σε μαθητές, καθηγητές, στο προσωπικό του σχολείου και έγινε η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου, που έγινε για την εκδρομή των μαθητών στη Ρουμανία.
  • Γιορτή 25ης Μαρτίου. Την εκδήλωση ετοίμασαν και παρουσίασαν οι καθηγήτριες Κουτρολού Ελένη και Χρήστου Αλεξάνδρα, φιλόλογοι, με θέμα: «Γυναίκες ηρωϊδες του 1821». Στο 1ο μέρος θέμα της εκδήλωσης πήρε μέρος η Βυζαντινή Χορωδία και Παραδοσιακή Ορχήστρα με επίκαιρα τραγούδια και βυζαντινούς ύμνους.  Το 2ο μέρος ήταν η θεατρική παράσταση «Μαντώ» που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Η εκδήλωση έκλεισε με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς που ξεσήκωσαν το ακροατήριο.