Open menu
Μουσικές - Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις
1) Εξωσχολικές εκδηλώσεις
  • Συναυλία, Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ρωμιοσύνης. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Γ. Ρίτσου το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου «Ρωμανός ο μελωδός» με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου «Στέλιος Τσιτσιμελής» συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Η Χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ» & το Σύνολο Σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού παρουσίασαν τη «Ρωμιοσύνη» του Γ. Ρίτσου με πολύ μεγάλη επιτυχία στο πολυπληθές ακροατήριο.
  • Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην Ελληνική κοινότητα στην Αλεξάνδρεια. Με μεγάλη επιτυχία έγινε η Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στη μεγάλη αίθουσα της ελληνικής κοινότητας. Οι ομογενείς όλων των ηλικιών μικρά παιδιά, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, νέοι, ηλικιωμένοι παρακολούθησαν το πλούσιο ρεπερτόριο που είχε ευρωπαϊκά κομμάτια, ελληνικά παραδοσιακά, σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Υπεύθυνοι καθηγητές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του σχολείου ο Κονήδας Βασίλης και ο Φραγκάκης Κώστας.
  • Αρχαία ελληνική τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Παρουσιάστηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, στις 19 Απριλίου. Παρακολούθησε πολύς κόσμος. Το έργο συμμετείχε στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Θεάτρου και απέσπασε το 1ο Βραβείο. Για δεύτερη φορά παρουσιάστηκε στο κοινό της πόλης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
  • «Με του Μαγιού τις μυρωδιές» Μουσικά σχήματα στο συντριβάνι, στις 30 Απριλίου με μήνυμα για το περιβάλλον, «το κλίμα αλλάζει… εμένα με νοιάζει!...»εκδήλωση της Περιβαλλοντικής ομάδας που συμμετείχαν και Μουσικά Σύνολα Παραδοσιακής και Σύγχρονης μουσικής με θέμα το περιβάλλον και τη φύση. Προβλήθηκε και το DVD του Συνόλου παραδοσιακών κρουστών,\και οι μαθητές τραγούδησαν το τραγούδι με θέμα «Καλύτερη ζωή», που έγραψαν και μελοποίησαν οι ίδιοι.
2) Ενδοσχολικές εκδηλώσεις
(στους χώρους του σχολείου, ανοιχτές στο κοινό)
  • «Ανθέμια 2010», τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ΄60. Παρουσιάστηκαν τα Μουσικά Σύνολα και Εργαστήρια του σχολείου στις 7 Μαϊου. Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν οι γονείς των μαθητών πήραν μέρος τα Μουσικά Σύνολα: Παιδική παραδοσιακή Χορωδία με υπεύθυνο καθηγητή τον Ν. Φρίντζο. Σύνολο παραδοσιακών κρουστών με υπεύθυνο καθηγητή το Γ. Σιάσο. Μαντολινάτα με υπεύθυνες καθηγήτριες Σ. Κατσούρα και Τ. Ζέρβα – Κιθαριστική Ορχήστρα με υπεύθυνους Σ. Αδαμόπουλο και Χ. Οικονόμου – Λαϊκή Ορχήστρα με υπεύθυνους Ι. Μίκροβα και Κ. Στάθη – Χορωδία «Νεφέλη» με υπεύθυνες τις Ε. Γρέντζελου, Β. Χαλκιοπούλου και Μ. Κανελλοπούλου.
  • Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Μουσεία της Αιτωλοακαρνανίας» έκδοση της Νομαρχίας Αιτωλ/νίας και εργασίας των μαθητών της Β΄ Λυκείου του σχολείου. Ήταν η πρώτη εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου που παραδόθηκε πρόσφατα. Η εκδήλωση άνοιξε με κονσέρτο βιολιών και έκλεισε με τραγούδια από τη Χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ».
  • «Της μουσικής τα χρώματα» με Αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ που τραγούδησε ο λαός. Έλαβαν μέρος και τραγούδησαν τη μάνα τα Μουσικά Σύνολα: Χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ» με υπεύθυνες την Πανοπούλου Άννα και Δαλιάνη Αγγελική, το Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού με υπεύθυνους τους Μαμασούλα Παναγιώτη και Κατσαρή Θεόδωρο, το Σύνολο Λαϊκού και Ρεμπέτικου τραγουδιού με υπεύθυνους τους Μπαρμπάτση Ανέστη και Τσολάκη Πέτρο, και η  Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία με υπεύθυνους τους καθηγητές Μήτσο Παναγιώτη, Χατζητεκελή Γιώργο και Αθανασόπουλο Γιώργο. Στην εκδήλωση αποχαιρετήσαμε και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, τους δόθηκαν τα ενθύμια και τα αναμνηστικά και εκείνοι ανταπέδωσαν με τα δικά τους τραγούδια. Η τελετή έκλεισε με πλούσιο μπουφέ στο φουαγιέ του σχολείου.
3) Άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
1.Εξορμήσεις αγάπης & προσφοράς. 22 Δεκεμβρίου Μουσικά Σύνολα του σχολείου έδωσαν χαρά σε παιδιά, αρρώστους, ηλικιωμένους…
  • Η Φιλαρμονική Ορχήστρα επισκέφθηκε και τραγούδησε στα Κ.Α.Π.Η. Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Δημητρίου. Υπεύθυνοι καθηγητές: Κονήδας Βασίλης και Φραγκάκης Κων/νος.
  • Η Βυζαντινή Χορωδία και Παραδοσιακή Ορχήστρα τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα στο ειδικό Γυμνάσιο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Κων/νου. Υπεύθυνοι καθηγητές, Μήτσος Παναγιώτης – Αθανασόπουλος Γιώργος.
  • Η Χορωδία «Νεφέλη» επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και στη συνέχεια το Νοσοκομείο της πόλης. Έδωσαν και πήραν χαρά προσφέροντας σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και στους αρρώστους.
  • Το Εργαστήριο Μουσικής Ελληνικών Παραδόσεων (Μαντολινάτα) τραγούδησαν στο Γηροκομείο της πόλης μας, απήγγειλαν ποιήματα και έπαιξαν ένα μικρό επίκαιρο θεατρικό. Υπεύθυνοι του Συνόλου οι καθηγητές Κατσούρα Σοφία και Οικονόμου Χάρης. Γενική υπεύθυνος  η Φιλόλογος Κουτρολού Ελένη.
  • Στο χώρο του σχολείου η Χορωδία «Αλθαία» και το Σύνολο Ευρωπαϊκών κρουστών οργάνωσαν μια μικρή γιορτή με χριστουγεννιάτικες μελωδίες για τα παιδιά της «Ηλιαχτίδας», παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
  • Αμέσως μετά τις γιορτές, 9 Ιανουαρίου, το Σύνολο σαξοφώνων του σχολείου συμμετείχε με τις μελωδίες του στην κοπή της πίτας του Συλλόγου ΚΕ.ΚΥ.ΚΑ.ΜΕ.Α.
  • «Αποκριές 2010» Την Παρασκευή της Τυρινής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του σχολείου παρουσίασε στο προαύλιο ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και παραδοσιακά χορευτικά τραγούδια. Την Ορχήστρα αποτελούν 50 περίπου μαθητές υπό τη διεύθυνση του κ. Κονήδα. Συμμετείχαν και οι καθηγητές Φραγκάκης Κώστας.  Κολοβός Ντίνος.
  • Ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου με τον καθηγητή Κ. Κολοβό ΠΕ02 επισκέφθηκε το 9ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και έπαιξαν εν είδη μουσικοκινητικής αγωγής με τους μικρούς μαθητές. Τους γνώρισαν τα μουσικά όργανα, έκαναν θεατροποίηση παραμυθιού (τη βιογραφία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου), συνόδευσαν τα νήπια στα τραγούδια τους, ενημέρωσαν για το Μουσικό Σχολείο. Έπαιξαν, μπουζούκι ο κ. Κολοβός, βιολί ο Κοσμάς Παπακωστόπουλος, κιθάρα ο Κωστής Σκαμνέλος, κλαρίνο ο Παναγιώτης Χειμώνας, κρουστά ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
  • Με την παρουσίαση του βιβλίου «Τα Μουσεία της Αιτωλοακαρνανίας», έκδοση της Νομαρχίας Αιτωλ/νίας και εργασίας των μαθητών της Β Λυκείου του σχολείου, άνοιξε η αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Η εκδήλωση άνοιξε με κονσέρτο βιολιών και πιάνο από τα αδέλφια Παπακωστοπούλου. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από τη Φιλόλογο Μπεκούλη Ευδοξία και μαθητές της Β  Λυκείου και έκλεισε με τραγούδια από τη Χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ». Την εκδήλωση παρουσίασε η Φιλόλογος καθηγήτρια Πλάκα Βασιλική. Ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Σώκος Θύμιος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το σχολείο μας και το παρουσίασε ως δείγμα πολιτισμού του τόπου μας.
  • Στα πλαίσια των συναντήσεων των Μουσικών Σχολείων, Μουσικά Σύνολα του σχολείου μας έδωσαν συναυλίες στα Μουσικά Σχολεία Άρτας και Πρέβεζας. Το Σύνολο Ευρωπαϊκών κρουστών με υπεύθυνο τον μουσικό Λάμπρη Κων/νο έδωσαν συναυλία στην Άρτα και η Φιλαρμονική Ορχήστρα με υπεύθυνους τους μουσικούς Κονήδα Βασίλη και Φραγκάκη Κων/νο μαζί με την Ορχήστρα λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού με υπεύθυνους τους μουσικούς Μπαρμπάτση Ανέστη και Τσολάκη Πέτρο συμμετείχαν στη μουσική εκδήλωση που έγινε στην Πρέβεζα.
4) Άλλες μουσικές δραστηριότητες
  • Στους πέντε καθιερωμένους εκκλησιασμούς του σχολείου (1η Οκτωβρίου, Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, προστάτη του σχολείου, εκκλησιασμός τις Σαρακοστές Χριστουγέννων και Πάσχα, των Τριών Ιεραρχών, στη λήξη των μαθημάτων του σχολείου) η Βυζαντινή Χορωδία με τους καθηγητές της Βυζαντινής έψαλλαν στο δεξί ψαλτήρι.
  • Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου το βράδυ στο κέντρο «Όνειρο» ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου οργάνωσε χοροεσπερίδα όπου έπαιξαν και τραγούδησαν οι μαθητές του σχολείου.
  • Το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του σχολείου παρουσίασε ένα όμορφο παραδοσιακό ρεπερτόριο στην εκδήλωση της Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε για τη βράβευση των διακριθέντων στο διαγωνισμό και τίμησε με την παρουσία και ομιλία του ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής και ερευνητής Νίκος Λυγερός. Το Σύνολο καταχειροκροτήθηκε από το μεστό ακροατήριο του Παπαστρατείου Μεγάρου. Υπεύθυνοι καθηγητές Π. Μήτσος, Γ. Αθανασόπουλος, Γ. Χατζητεκελής.
  • «Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων». Στα πλαίσια της ημέρας αυτής που είναι η 21η Μαρτίου στο Μουσικό Σχολείο πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις. Αφιερώθηκε μία ώρα για κάθε τάξη του Γυμνασίου στη Βιβλιοθήκη του σχολείου με προβολές και σχόλια πάνω στο σημαντικό αυτό θέμα. Για τους μαθητές του Λυκείου αφιερώθηκε δίωρο με εισήγηση, ποιήματα, τραγούδια και θεατρικό που ετοίμασαν οι μαθητές της Β Λυκείου.
  • «Ποίηση – τραγούδι». Η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου έστειλε στο διαγωνισμό του περιοδικού «Πράσινο – μπλε»  το τραγούδι «Όλα μπορούν να αλλάξουν», που έγραψαν και μελοποίησαν οι μαθητές του Α3  Λυκείου, Κωνσταντίνα – Ειρήνη Παπαθανασίου και Χρήστος Πριόβολος.
5)  Σχολικές γιορτές
  • Γιορτή Σημαίας και 28ης Οκτωβρίου. Μετά την παράδοση της Σημαίας από τη Διευθύντρια του σχολείου, Μαμασούλα Μαρία, μαθητές με τη βοήθεια των φιλολόγων καθηγητών Μπεκούλη Ευδοξία και Κουτσονίκα Δημήτρη παρουσίασαν την εκδήλωση  της 28ης Οκτωβρίου με θέμα «Εικόνες από την εποποιία του ΄40 και μνήμες από την κατοχική Αιτωλοακαρνανία».  Η γιορτή περιελάμβανε συνεντεύξεις από αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων του ΄40, κατάλληλο βίντεο, ποιήματα, τραγούδια.
  • Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ετοίμασε και παρουσίασε η Γ΄ Λυκείου. Οι μαθητές δημιούργησαν χορωδία και ορχήστρα που παρουσίασε τραγούδια του Πολυτεχνείου. Βοήθησαν στην οργάνωση της γιορτής οι καθηγήτριες Αλεξάκη Σταυρούλα, Γεωργιάδου Κυριακή και ο καθηγητής Μαργαρίτης Δημήτρης..
  • Γιορτή Χριστουγέννων. Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου με τραγούδια, κάλαντα, δώρα και ευχές. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Πώς τραγούδησε η Ρούμελη τα Χριστούγεννα» υπεύθυνη η φιλόλογος Μανικάρου Μεταξούλα. Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα εξής Μουσικά Σύνολα. Χορωδία & Ορχήστρα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής,  με υπεύθυνους καθηγητές τους, Αθανασόπουλο Γεώργιο, Μήτσου Παναγιώτη και Σκιαδά Λεωνίδα. Χορωδία «Νεφέλη» με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Κανελλοπούλου Μαριάνθη και Χαλκιοπούλου Βαϊα. Σύνολο Ευρωπαϊκών κρουστών με υπεύθυνο το Λάμπρη Κων/νο. Στο τέλος δόθηκαν δώρα σε μαθητές, καθηγητές, στο προσωπικό του σχολείου και έγινε η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου, που έγινε για την εκδρομή των μαθητών στην Αίγυπτο.
  • Γιορτή 25ης Μαρτίου. Την εκδήλωση ετοίμασαν και παρουσίασαν οι καθηγήτριες Κουτρολού Ελένη και Φλώρου Δήμητρα, φιλόλογοι, με θέμα: «Αφιέρωμα στη μάνα του 1821». Τη γιορτή άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία και Παραδοσιακή Ορχήστρα με επίκαιρα τραγούδια και βυζαντινούς ύμνους. Υπεύθυνοι καθηγητές Μαστροσπύρος, Σκιαδάς, Αντωνιάδης, Αθανασόπουλος, Μήτσος, Χατζητεκελής. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σε μονόπρακτα ή δραματοποιήσεις σκηνών που έγιναν από τους μαθητές η Φαίδρα, ηρωϊδα της Μακεδονίας, οι Σουλιώτισσες, οι Μεσολογγίτισσες, οι Μανιάτισσες, η Μπουμπουλίνα, εκπροσωπώντας τις ηρωϊδες γυναίκες και μάνες του 21.  Ανάμεσα στις σκηνές  παρουσιάστηκαν από τη χορευτική ομάδα του σχολείου οι χοροί κάθε περιφέρειας που αναφερόταν.
6) Συμμετοχές του Μουσικού Σχολείου
1.   Στην Ημερίδα, «Τραγούδι, το κρυφό μουσικό δάκρυ του ποιητή. Η Μουσική του λόγου και η Ποίηση της Μελωδίας».
Το τμήμα Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Β Λυκείου συμμετείχε ενεργά στην Ημερίδα που οργάνωσε η Σύμβουλος Π.Ε.16 κ. Χαμακιώτη Αγγελική στο Θέατρο Απόλλων Πατρών στις 14 Απριλίου. Οι μαθητές βίωσαν τη μέθεξη των δύο τεχνών και μπλέχτηκαν στη διαδικασία ερμηνείας των ποιημάτων και της μουσικής επένδυσης αυτών.
2.   Στην «Έκθεση Δημιουργικής ΄Εκφρασης, με θέμα τους Υγρότοπους της Αιτωλοακαρνανίας»
Μαθητές του σχολείου πήραν μέρος στην έκθεση που οργάνωσε η Νομαρχία Αιτωλ/νίας με τα Περιβαλλοντικά Κέντρα του νομού και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η συμμετοχή αφορούσε φωτογραφίες από τις επισκέψεις στους υγρότοπους του νομού μας και ένα DVD  .με εικόνες από τις εκδρομές – εξορμήσεις της περιβαλλοντικής ομάδας και το τραγούδι «όμορφη ζωή» που έγραψαν οι μαθητές της Α  Λυκείου Παπαθανασίου Κων/να και Πριόβολος Χρήστος και μελοποίησε ο καθηγητής μουσικής Στάθης Κώστας.
3. Συμμετοχή στη δημιουργία μουσικού CD «Το τραγούδι του δάσους»
Το Σύνολο Παραδοσιακών κρουστών του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου συμμετείχε στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Το Δάσος», που οργανώνει το ΚΠΕ Μουζακίου προγραμματίζοντας την έκδοση ενός μουσικού CD. Οι μουσικές δημιουργίες του Συνόλου  αναφέρονται στο δάσος και δημιουργήθηκαν με όργανα κρουστά (κουδουνάκια, λαλίτσες, μεταλλικά κύμβαλα, μαράκας, ξύλινα βατραχάκια, πήλινες στάμνες, άδειους καρπούς). Υπεύθυνος καθηγητής, Γεράσιμος Σιάσος.
4. Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Αγρινίου
1ο Βραβείο
5. Συμμετοχή Συνόλων του Μουσικού Σχολείου σε Μουσικούς διαγωνισμούς
1ο Βραβείο
Στο διαγωνισμό για τη Γαλλοφωνία Ελλάδα 2010 συμμετείχαν οι μαθήτριες του Β1 Λυκείου με τραγούδι. Για τους στίχους συνεργάστηκαν όλες οι μαθήτριες, τραγούδησε η Παπαθανασίου Αθηνά και τη μουσική έγραψε ο καθηγητής μουσικής του σχολείου Στάθης Κώστας. Το σχολείο πήρε το 1ο  Βραβείο στην κατηγορία τραγουδιού. 
6. Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Άνοιξη της Ευρώπης 2010»
Διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
Το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τέσσερα ελληνικά σχολεία που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, ανάμεσα σε πάνω από χίλιες συμμετοχές απ’ όλη την Ευρώπη. Το διαγωνισμό διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο. Το σχολείο διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Η ταινία μου για την Άνοιξη της Ευρώπης σχετικά με την αλλαγή του κλίματος». Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν 10 από τις 50 συνολικά συμμετοχές απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης. Οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από τους Παιδαγωγικούς Συμβούλους της Άνοιξης της Ευρώπης και από μια κριτική Επιτροπή ως προς τρία βασικά κριτήρια, τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και τη σαφήνεια του μηνύματος της συμμετοχής.

7) Σεμινάρια – Ημερίδες – Επισκέψεις
1.  Σεμινάρια
  • Το 1ο Σεμινάριο χάλκινων πνευστών πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010 με τους σολίστες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Καραμπέτσο Ι. (Τρομπέτα), Καίσαρα Κ. (Κορνέτα), Αυγερινό Κ. (Τρομπόνι), Σκούρα Ε. (Κόρνο), Ραράκη Γ. (Τούμπα). 80 περίπου μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου το παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και απεκόμισαν πολλά από τους ειδικούς, καταξιωμένους στο όργανό τους μουσικούς.
  • Το 2ο Σεμινάριο ευρωπαϊκών κρουστών με το σολίστ της Λυρικής Σκηνής Κων/νο Βορίση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου στο Μουσικό Σχολείο. Το παρακολούθησαν μαθητές του σχολείου που ασχολούνται με τα κρουστά, αλλά και άλλοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και Δημοτικών της πόλης.
  • Το 3ο Σεμινάριο ξύλινων πνευστών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο με τον σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Σπύρο  Μουρίκο στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του σχολείου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να λύσουν πολλές απορίες τους. Στη συνέχεια ακολούθησε κονσέρτο πιάνου – κλαρινέτου στην αίθουσα «Μαρίας Κάλλας» που παρακολούθησαν οι μαθητές του Λυκείου.
2.  Ημερίδες
Το τμήμα Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Β Λυκείου συμμετείχε ενεργά στην Ημερίδα που οργάνωσε η Σύμβουλος Π.Ε.16 κ. Χαμακιώτη Αγγελική στο Θέατρο Απόλλων Πατρών στις 14 Απριλίου. Θέμα της Ημερίδας ήταν: «Τραγούδι, το κρυφό μουσικό δάκρυ του ποιητή. Η Μουσική του λόγου και η Ποίηση της Μελωδίας». Οι μαθητές βίωσαν τη μέθεξη των δύο τεχνών και μπλέχτηκαν στη διαδικασία ερμηνείας των ποιημάτων και μουσικής επένδυσης αυτών.
 
3. Επισκέψεις στο Μουσικό Σχολείο
  • Η επίσκεψη του διάσημου Έλληνα ερμηνευτή Μάριου Φραγκούλη. Μίλησε στους μαθητές, ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, παρακολούθησε τη Χορωδία «ΑΛΘΑΙΑ» και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα και τραγούδησε το «Εγέρασα μωρές παιδιά…». Στο τέλος μετά τα αυτόγραφα και τον ενθουσιασμό των μαθητών, αφού έγινε μέλος του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, υποσχέθηκε να κάνουμε μαζί μια μεγάλη συναυλία.
  • Η επίσκεψη μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που πραγματοποίησαν σεμινάρια χάλκινων πνευστών, ξύλινων πνευστών και ευρωπαϊκών κρουστών.
  • Το Μουσικό Σχολείο δέχτηκε τις επισκέψεις μικρών και μεγάλων μαθητών που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία του σχολείου, τα μουσικά όργανα, το κτίριο.  Ανάμεσά τους μαθητές από το 4ο Δημοτικού Σχολείο, το 2ο Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου, το 1ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το Μουσικό Σχολείο Άρτας.
  • Ο Ελληνοαμερικάνος καθηγητής Πανεπιστημίου Andrew Kampiziones, M. A. Instructor  of Philosophy, Florence, South Carolina επισκέφθηκε το σχολείο μας με τη σύζυγό του. Ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους, μίλησε με τους καθηγητές, έγινε μέλος του Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, ενθουσιάστηκε.
8) Οι  μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρακολούθησαν
Ημερίδες – Συναυλίες – Προβολές - Θεατρικά έργα - Έρευνες

  • Οι μαθητές του Λυκείου και της Γ΄ Γυμνασίου στην αίθουσα «Άνεσις» του Δημοτικού κινηματογράφου, παρακολούθησαν την ταινία «Ανάμεσα στους τοίχους», σε σκηνοθεσία Λοράν Καντέ και σενάριο Φρανσουά Μπεγκοντό. Το θέμα της ταινίας οι συνθήκες εργασίας και ο ενθουσιασμός των καθηγητών να μεταδώσουν αξίες σε μια σχολική τάξη, παρ’ όλες τις αντιξοότητες.
  • Τη «Θόλο», το θέατρο εικονικής πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού επισκέφθηκαν μαθητές της Β΄ Γυμνασίου. Οι μαθητές παρακολούθησαν την περιήγηση στην Αρχαία Αγορά  με τίτλο «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά». Το ταξίδι ξεκίνησε από την Αρχαϊκή περίοδο, μεταφέρθηκε στα Κλασικά χρόνια και παρακολούθησαν την Πομπή των Παναθηναίων,  το κτίσιμο της Ποικίλης Στοάς κ.α.
  • Το Πλανητάριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα επισκέφθηκαν μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και Γ΄ Γυμνασίου και παρακολούθησαν την προβολή «Τα επτά θαύματα του κόσμου», όπου παρουσιάστηκαν  ψηφιακά τα 1. Τα επτά θαύματα της αρχαιότητας (όπως ήταν στην αρχική του μορφή) 2. Τα επτά θαύματα του σύμπαντος (αστρικά συστήματα, νεφελώματα, κομήτες) 3. Τα επτά θαύματα του ηλιακού μας συστήματος (γιγάντια ηφαίστεια, παγωμένοι κόσμοι, τρύπες τεράστιες κ.λ.π.)
  • Οι μαθητές του Λυκείου ξεναγήθηκαν στο Αστεροσκοπείο στην Πεντέλη. Παρακολούθησαν βιντεοπροβολή  για το σύμπαν, άκουσαν τον αστροφυσικό κ. Ματσόπουλο που μύησε τους μαθητές στον ελκυστικό χώρο των άστρων και την επιστήμη της παρατήρησης του σύμπαντος, Είδαν από κοντά το τεράστιο τηλεσκόπιο και τον υποβλητικό χώρο, όπου γίνονται οι παρατηρήσεις των άστρων.
  • Οι μαθητές της Α και Β τάξης του Γυμνασίου έλαβαν μέρος στην έρευνα που έγινε από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Θέμα της έρευνας ήταν; «Εκτίμηση και συσχέτιση των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής κατάστασης των Ελλήνων εφήβων, για διατροφική παρέμβαση».
  • Μαθήτριες της Β1 & Β4 Γυμνασίου συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα κολύμβησης στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής που έγινε στο Δημοτικό κολυμβητήριο. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε τις δύο τελευταίες ώρες κάθε Πέμπτη, μετά το Πάσχα. Υπεύθυνοι οι καθηγητές της Φυσικής Αγωγής, Γιαννάκου Σπυριδούλα και Ρεπάνης Γιάννης.
  • Δύο εκθέσεις πραγματοποίησαν οι μαθητές στην εκδήλωση «Ανθέμια 2010». 1. Λαογραφική έκθεση με θέμα, «Παλιότερες μορφές ζωής». Το υλικό συγκέντρωσαν οι μαθητές του Α1 Γυμνασίου με υπεύθυνο καθηγητή το  Δημήτρη Κουτσονίκα. 2. Έργα των μαθητών και υλικό που αναφέρονται στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ. Η μάνα, όπως την τραγούδησε ο λαός».   Υπεύθυνες καθηγήτριες Ελένη Κουτρολού και Βασιλική Πλάκα.
  • Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Αναβάθμιση και Επέκταση της λειτουργίας των Θυρίδων Επιχειρηματικότητας για την ενθάρρυνση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας» του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου παρακολούθησαν τη σύμβουλο Πιστικού Αγαθή στις 4 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του σχολείου, που είχε στόχο την καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας των μαθητών.