Open menu
Μουσικές δραστηριότητες 2010 – 2011
Α) Μουσικές - Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις

1) Εξωσχολικές εκδηλώσεις - Συναυλίες

I. Συναυλία, αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο. Στη Σοφία Βέμπο, την τραγουδίστρια της νίκης του ’40, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, την παραμονή της μεγάλης γιορτής. Η Χορωδία «Αλθαία» υπό τη διεύθυνση της κ. Άννας Πανοπούλου ερμήνευσε με τον καλύτερο τρόπο τραγούδια της μεγάλης ελληνίδας τραγουδίστριας. Στο πιάνο συνόδευε η καθηγήτρια του πιάνου Αμαλία Σαγώνα. Η παρουσίαση των πολεμικών γεγονότων και η δράση της Σοφίας Βέμπο παρουσιάστηκαν από τους μαθητές της Β Λυκείου Μιλτιάδη Χειμώνα και Βελισάριο Ράπτη. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Υποδιευθύντρια κ. Ελένη Αθανασιά.
II.  Συναυλία, «Της Αλθαίας φιλέματα…» Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε Συναυλία, «Της Αλθαίας φιλέματα…» με Μουσικά Σύνολα μαθητών και καθηγητών. Παρουσιάστηκαν, το Σύνολο Ευρωπαϊκών κρουστών με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κων/νο Λάμπρη, η Χορωδία «Αλθαία» υπό τη διεύθυνση της κ. Α. Πανοπούλου. Στη Συναυλία συμμετείχαν οι καθηγητές κ. Ευγενία Γρέντζελου και κ. Γιάννης Πουλιανίτης (φωνή) και κ. Γιώργος Χαραλάμπους (πιάνο). Οι καθηγήτριες πιάνου κ. Βικτώρια Χατζηκουμή και Αγγελική Φαραού καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό για τη σουϊτα για 2 πιάνα Scaramouche, Part III “Braziliera”., όπως και το Rock / Funk Trio με τους κ. Μάκη Φεγγούλη και τους εξωτερικούς συνεργάτες του κ. Παντελή Ντζιάλα και Σταύρο Παναγιωτόπουλο  Τα έσοδα της Συναυλίας διατέθηκαν για την εκδρομή της Χορωδίας στη Βιέννη.

III.    Συναυλία της Χορωδίας «Αλθαία» στη Βιέννη. Το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου η Χορωδία «Αλθαία», καλεσμένη του Διαπολιτισμικού Συλλόγου «Μακεδονία», τραγούδησε στους ομογενείς στο ιστορικό Δημαρχείο της Βιέννης. Μια ελληνική βραδιά με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών στο πρώτο μέρος και τα τραγούδια του ’40 της Σ. Βέμπο στο δεύτερο μέρος. Το ελληνικό γλέντι κορυφώθηκε με τους ελληνικούς χορούς που χόρεψαν οι μαθήτριες και οι ομογενείς μαζί. Την εκδήλωση παρακολούθησαν, η ελληνική ομογένεια της Βιέννης, ο Έλληνας πρέσβης της Ουγγαρίας, ο πρόξενος της Κύπρου, η πολιτιστική ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη, ο εκπρόσωπος του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων στη Βιέννη, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού τουρισμού Αυστρίας & Ουγγαρίας.

IV.Χριστουγεννιάτικη Συναυλία «Καλαντίσματα.». Κυριακή πρωί, 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία «Καλαντίσματα» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Έλαβαν μέρος τα Μουσικά Σύνολα  Βυζαντινή Χορωδία (υπεύθυνοι καθηγητές Μαστροσπύρος Αριστόβουλος και Σκιαδάς Λεωνίδας), η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα (υπεύθυνοι καθηγητές Μήτσος Παναγιώτης, Αθανασόπουλος Γιώργος, Χατζητεκελής Γιώργος, Κατσικλής Παναγιώτης, Φεγγούλης Σεραφείμ), η Μαντολινάτα (υπεύθυνη καθηγήτρια, Κατσούρα Σοφία), το Σύνολο κλασικής κιθάρας (υπεύθυνος καθηγητής Οικονόμου Χαράλαμπος), το Σύνολο Ευρωπαϊκών κρουστών (υπεύθυνος καθηγητής Λάμπρης Κων/νος), η Χορωδία «Ευτέρπη» (υπεύθυνοι καθηγητές, Γούτου Μαρία, Χαβέλα Θεοδοσία), η Χορωδία «Νεφέλη» (υπεύθυνοι καθηγητές, Χατζηκουμή Βικτώρια, Φαραού Αγγελική). Ακούστηκαν κάλαντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και η εκδήλωση έκλεισε με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα απ’ όλα τα Σύνολα. Την εκδήλωση προλόγισε η καθηγήτρια Μουσικής Γεωργακοπούλου Μαρία – Αγλαϊα.
V. VideoIconΕκδήλωση μνήμης στα 70 χρόνια από το θάνατο του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο οργάνωσε Εκδήλωση μνήμης στα 70 χρόνια από το θάνατο του Ζαχαρία Παπαντωνίου, επί τη ευκαιρία του έτους Ζαχαρία Παπαντωνίου που κηρύχθηκε το 2010. Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης οι καθηγήτριες του σχολείου κ Μανικάρου Μεταξούλα,  Δ/ρ Φιλολογίας και η Θεολόγος & Θεατρολόγος κ. Βαϊα Σπυρέλη με κείμενα, εικόνες και απαγγελίες παρουσίασαν την προσωπικότητα του Ευρυτάνα λογοτέχνη. Στο 2ο μέρος η βραβευμένη Χορωδία «Αλθαία» του σχολείου μας απέδωσε μελοποιημένα, αγαπημένα από τα παιδικά μας χρόνια, ποιήματα του Παπαντωνίου, όπως: Η κατάρα του πεύκου, μουσική Σ. Βασιλειάδη, Ο γεροβοσκός, Το παραμύθι, Ο ήλιος, Το ευλογημένο καράβι, μουσική Γ. Λαμπελέτ, Τα λυπημένα δειλινά, μουσική Γ. Σπανού. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες της Χορωδίας «Αλθαία», κυρίες, Πανοπούλου Άννα, Σαγώνα Αμαλία και Τσαρούχη Βάσω. Για την εκδήλωση το σχολείο συνεργάστηκε με την Πανευρυτανική Ένωση.

 

VI. «Μουσικοί & μουσική…» ήταν ο τίτλος της συναυλίας που έδωσαν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011. Μια συναυλία με όλα τα είδη της μουσικής, κλασική, παραδοσιακή, λαϊκή, με τα εξής μέρη: 1) «Από την όπερα στο tango», συμμετείχαν οι καθηγητές Σαγώνα Αμαλία, Τσαρούχη Βάσω, Γούτου Μαρία, Οικονόμου Χάρη, Χατζηκουμή Βικτώρια, Φαραού Αγγελική. 2) «Μουσικές του κόσμου» συμμετείχαν οι καθηγητές Στάθης Κων/νος, Χαραλάμπους Γιώργος, Μαμασούλας Πάνος, Αθανασόπουλος Γιώργος, Μήτσος Παναγιώτης, Κατσικλής Παναγιώτης, Φεγγούλης Μάκης και οι μαθήτριες Πετρούλα Νεφέλη και Παπαθανασίου Αθηνά. 3) «5 παραλλαγές για κρουστά: κανονάκι, λαούτο και κιθάρα». Συμμετείχαν οι καθηγητές Μαμασούλας Πάνος, Λένης Ηλίας, Χατζητεκελής Γιώργος, Τσολάκης Πέτρος, Πουλιανίτης Γιάννης, Γούτου Μαρία. 4) «Παρέα με δύο φίλους». Συμμετείχαν οι καθηγητές Στάθης Κων/νος, Μίκροβας Γιάννης και Μιμμής Βαγγέλης.

VII. Συναυλία με τίτλο «Η μουσική μας ενώνει…», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 26 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Συμμετείχαν τα Μουσικά Σύνολα, Λαϊκό & ρεμπέτικο (υπεύθυνος καθηγητής Πέτρος Τσολάκης) και Σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού (υπεύθυνοι καθηγητές  Πουλιανίτης Γιάννης και Μαμασούλας Πάνος. Συμμετείχαν και οι καθηγητές Λένης Ηλίας (κρουστά) και Τσιακτάκη Ελπίδα, φλάουτο). Στο τέλος, με το «Θυμηθείτε & τραγουδήστε μαζί μας», έκλεισαν τη Συναυλία ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πατρών κ. Λέκκας και η καθηγήτρια κ. Κριμπά Δέσποινα. Η συναυλία έγινε στα πλαίσια της 7ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το διήμερο 26 και 27 Μαρτίου.

VIII.    «Νότες Αγάπης», συναυλία σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου. Η συναυλία έγινε προς ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων αυτιστικών παιδιών «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης». Παρουσιάστηκαν τα Μουσικά Σύνολα, η  Χορωδία «Νεφέλη» με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Χατζηκουμή Βικτώρια και Φαραού Αγγελική, και η Παραδοσιακή Ορχήστρα με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Μήτσο Παναγιώτη, Αθανασόπουλο Γιώργο, Φεγγούλη Σεραφείμ. Επίσης έλαβε μέρος και το Μουσικό Σύνολο των καθηγητών «Ενόργανον Μέλος» με τους καθηγητές Μαστροσπύρο Αριστόβουλο, Χατζητεκελή Γιώργο, Φεγγούλη Σεραφείμ και τους συνεργάτες Λιούλιο Γιώργο και Πάλλα Σπύρο. Οι συναυλίες έγιναν υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Και στις δύο παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητοπολίτης κ. Κοσμάς.

IX.    «Ανοιξιάτικες Μελωδίες». Μια πρωτότυπη συναυλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου, την Κυριακή, 10 Απριλίου.  Έπαιξαν μαθητές απ’ όλες τις τάξεις κλασικών και παραδοσιακών οργάνων. Παρουσιάστηκαν όλα τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο σχολείο και το ακροατήριο καταχειροκρότησε τους μικρούς μουσικούς. Έπαιξαν μαθητές απ’ όλες τις τάξεις κλασικών και παραδοσιακών οργάνων. Τους μαθητές ετοίμασαν οι υπεύθυνοι καθηγητές τους. Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η καθηγήτρια πιάνου Γεωργακοπούλου Μαρία – Αγλαϊα.
 
Χ. «Ανθέμια 2011» τραγούδια από το «νέο κύμα» & άλλες μουσικές δημιουργίες. Με τη λήξη των μαθημάτων η πρώτη συναυλία – εκδήλωση Μουσικών Συνόλων πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαϊου το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Έλαβαν μέρος τα Μουσικά Σύνολα: Βυζαντινή Χορωδία (υπεύθυνος Σκιαδάς Λεωνίδας), Σύνολο παραδοσιακών κρουστών (υπεύθυνος Σιάσος Γεράσιμος), Σύνολο παραδοσιακό προπαρασκευαστικό (υπεύθυνοι: Χατζητεκελής Γιώργος, Κατσικλής Παναγιώτης, Φεγγούλης Σεραφείμ), οι μαθητές του ταμπουρά του καθηγητή Κώστα Γκίκα, το Λαϊκό προπαρασκευαστικό Σύνολο (υπεύθυνοι Μίκροβας Γιάννης, Στάθης Κώστας), Σύνολο κλασικής κιθάρας (υπεύθυνος Οικονόμου Χαράλαμπος) και Μαντολινάτα (υπεύθυνες Κατσούρα Σοφία, Χονδρού Λαμπρινή).
 
ΧΙ. Συναυλία «Της Μουσικής τα χρώματα». Τελετή λήξης του σχολικού έτους, το βράδυ, στις 10 Ιουνίου, στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου. Έλαβαν μέρος τα Σύνολα, Guitar  Workshop,  Σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και του Λαϊκού – ρεμπέτικου τραγουδιού, με υπεύθυνους καθηγητές αντίστοιχα τους Καχρημάνη Ανδρέα, Μαμασούλα Παναγιώτη, Πουλιανίτη Γιάννη, Τσολάκη Πέτρο. Συμμετείχαν και οι καθηγητές Τσιακτάκη Ελπίδα και Λένης Ηλίας. Στην εκδήλωση αποχαιρετήσαμε τους αποφοίτους της Γ Λυκείου και τη Διευθύντρια του σχολείου Μαμασούλα Μαρία που κλείνει εκπαιδευτική δράση 35 ετών.
 

2) Ενδοσχολικές εκδηλώσεις

1.    Σχολικές γιορτές

  • Γιορτή Σημαίας και 28ης Οκτωβρίου. Μετά την παράδοση της Σημαίας από τη Διευθύντρια του σχολείου, Μαμασούλα Μαρία, ακολούθησε η γιορτή – αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο, την τραγουδίστρια της νίκης του ’40. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, την παραμονή της μεγάλης γιορτής. Η Χορωδία «Αλθαία» υπό τη διεύθυνση της κ. Άννας Πανοπούλου ερμήνευσε με τον καλύτερο τρόπο τραγούδια της μεγάλης ελληνίδας τραγουδίστριας. Στο πιάνο συνόδευε η καθηγήτρια του πιάνου Αμαλία Σαγώνα. Η παρουσίαση των πολεμικών γεγονότων και η δράση της Σοφίας Βέμπο παρουσιάστηκαν από τους μαθητές της Β Λυκείου Μιλτιάδη Χειμώνα και Βελισάριο Ράπτη. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Υποδιευθύντρια κ. Ελένη Αθανασιά.
  • Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ετοίμασε και παρουσίασε η Γ΄ Λυκείου. Οι μαθητές δημιούργησαν χορωδία και ορχήστρα. Παρουσίασαν τραγούδια και πεζά με θέμα το Πολυτεχνείο. Βοήθησαν στην οργάνωση της γιορτής οι καθηγήτριες Αλεξάκη Σταυρούλα, Γεωργιάδου Κυριακή και ο καθηγητής Μουσικής Χαραλάμπους Γιώργος, που συνόδευσε τους μαθητές στο πιάνο..
  • Γιορτή Χριστουγέννων. Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου με τραγούδια, κάλαντα, δώρα και ευχές. Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα Μουσικά Σύνολα, η Χορωδία «Νεφέλη» με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Χατζηκουμή Βικτώρια και Φαραού Αγγελική και το Σύνολο Ευρωπαϊκών κρουστών με υπεύθυνο το Λάμπρη Κων/νο. Στο τέλος δόθηκαν δώρα σε μαθητές, καθηγητές, στο προσωπικό του σχολείου και έγινε η κλήρωση των δώρων των λαχειοφόρων, που έγιναν για τις εκδρομές των μαθητών στην Βιέννη και στη Βουλγαρία. Στην εκδήλωση δόθηκε στο μαθητή Παπακωστόπουλο Γιάννη, μαθητή της Γ Λυκείου το Θεοφάνειο Βραβείο, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο βαθμό στα Μουσικά μαθήματα, 19,6.
  • Γιορτή 25ης Μαρτίου. Στην απελευθέρωση του Βραχωρίου ήταν αφιερωμένη η γιορτή της 25ης Μαρτίου που έγινε την παραμονή της Εθνικής γιορτής στο σχολείο. Η εκδήλωση περιελάμβανε αφηγηματικά κείμενα, ποιήματα, τραγούδια, θεατρική σκηνή και χορούς, όλα εμπνευσμένα από τον αγώνα των ηρώων του τόπου μας για την απελευθέρωση. Συμμετείχε η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Μαστροσπύρο, Μήτσο, Αθανασόπουλο, Φεγγούλη, Χατζητεκελή. Οργανώτριες της εκδήλωσης οι Φιλόλογοι Ε. Κουτρολού και Γ. Κουτρουμάνου.
2.  Μουσικές εκδηλώσεις για τους μαθητές
  • «Αποκριές 2011» Την Παρασκευή της Τυρινής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του σχολείου παρουσίασε στο προαύλιο ένα πλούσιο πρόγραμμα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και παραδοσιακά χορευτικά τραγούδια. Την Ορχήστρα αποτελούν 50 περίπου μαθητές υπό τη διεύθυνση του κ. Κονήδα.
  • «Βαδίζοντας προς το Πάσχα». Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του σχολείου σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου. Μια ετοιμασία για τις μεγάλες μέρες που θα γιορτάσουμε, τα Πάθη και την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Υπεύθυνος της Φιλαρμονικής ο καθηγητής Κονήδας Βασίλης. Παρασκευή, 15 Απριλίου.
    Amleto Μουσική: Franco  Faccio
    Διασκευή – Ενοργάνωση:  Βασίλης Κονήδας
    Rimembranze Μουσική: Vincenzo  Napoli
    Adagio  in G minor Μουσική: Tomaso  Albinoni
    Διασκευή – Ενοργάνωση:  Βασίλης Κονήδας
    «Μαραμένα  φύλλα « Διασκευή – Ενοργάνωση:  Βασίλης Κονήδας
    Ο τυφλός προ του Σταυρού (Ι. Πολέμη)
    απαγγέλει ο μαθητής της Β΄ Λυκείου, Κων/νος Γοργολίτσας
    Αι γενεαί  πάσαι από την Υμνολογία της ακολουθίας του Επιταφίου
    Διασκευή – Ενοργάνωση :  Βασίλης Κονήδας

3) Άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

1. 22 Δεκεμβρίου Τραγουδώντας την ΑΓΑΠΗ. Ημέρα αγάπης και προσφοράς. Για να νοιώσουμε μέσα μας Χριστούγεννα δώσαμε χαρά σε παιδιά, αρρώστους, ηλικιωμένους… Μια όμορφη εκδήλωση αγάπης που οι μαθητές του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου θέλουν να δείχνουν έμπρακτα αυτές τις Άγιες μέρες.
  • Η Βυζαντινή Χορωδία και Παραδοσιακή Ορχήστρα τραγούδησε στα Κ.Α.Π.Η. Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Δημητρίου παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα. Υπεύθυνοι καθηγητές, Μήτσος Παναγιώτης – Αθανασόπουλος Γιώργος – Χατζητεκελής Γιώργος – Κατσικλής Παναγιώτης.
  • Η Χορωδία «Ευτέρπη» επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και στη συνέχεια το ειδικό Γυμνάσιο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Κων/νου. Έδωσαν και πήραν χαρά προσφέροντας σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και τραγουδώντας μαζί τους τη μεγάλη Αγάπη που ήλθε στη γη.
  • Τα Μουσικά Σύνολα Μαντολινάτα και Σύνολο κλασικής κιθάρας τραγούδησαν στο Γηροκομείο της πόλης μας μαζί με τους ηλικιωμένους του ιδρύματος που χάρηκαν και καταχειροκρότησαν τα παιδιά. Υπεύθυνοι των Συνόλων οι καθηγητές Κατσούρα Σοφία και Οικονόμου Χάρης. Γενική υπεύθυνος  η Φιλόλογος Κουτρολού Ελένη.
  • Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου καλέσαμε τα παιδιά της «Ηλιαχτίδας», παιδιά με ειδικές ανάγκες για να χαρούν μαζί μας και να τους προσφέρουμε τα απλά, αλλά γεμάτα αγάπη δώρα μας.
  • Αμέσως μετά τις γιορτές, τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του σχολείου συμμετείχε με τις μελωδίες του στην κοπή της πίτας του Συλλόγου ΚΕ.ΚΥ.ΚΑ.ΜΕ.Α. ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Υπεύθυνος καθηγητής Κονήδας Βασίλης.
2. Ανήμερα της μεγάλης γιορτής, την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση που οργάνωσε το 1ο Γραφείο Δ. Ε. Αιτωλ/νίας και η Π.Ε.Θ. παράρτημα Αιτωλ/νίας στο Παπαστράτειο Μέγαρο, για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, η Βυζαντινή Χορωδία και Ορχήστρα παρουσίασε ψαλτοτράγουδα για τους Τρεις Ιεράρχες, έργα του αείμνηστου καθηγητή Γεράσιμου Πρεβεζάνου. 

3. Την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο οργάνωσε Εκδήλωση μνήμης στα 70 χρόνια από το θάνατο του Ζαχαρία Παπαντωνίου, επί τη ευκαιρία του έτους Ζαχαρία Παπαντωνίου που κηρύχθηκε το 2010. Στο 1ο μέρος παρουσιάστηκε ο Ζ. Παπαντωνίου ως άνθρωπος, λογοτέχνης και δημόσιος λειτουργός από τις καθηγήτριες του σχολείου Φιλόλογο κ. Μεταξούλα Μανικάρου και Θεατρολόγο κ. Βαϊα Σπυρέλη με κείμενα, εικόνες και τις απαγγελίες ποιημάτων και πεζών του Παπαντωνίου. Στο 2ο μέρος η βραβευμένη Χορωδία «Αλθαία» του σχολείου μας απέδωσε μελοποιημένα, αγαπημένα από τα παιδικά μας χρόνια, ποιήματα του Παπαντωνίου:
Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες της Χορωδίας «Αλθαία», κυρίες, Πανοπούλου Άννα, Σαγώνα Αμαλία, Γεωργακοπούλου Μαρία και Τσαρούχη Βάσω.
 
4. Στους πέντε καθιερωμένους εκκλησιασμούς του σχολείου (1η Οκτωβρίου, Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, προστάτη του σχολείου, εκκλησιασμός τις Σαρακοστές Χριστουγέννων και Πάσχα, των Τριών Ιεραρχών, στη λήξη των μαθημάτων του σχολείου) η Βυζαντινή Χορωδία με τους καθηγητές της Βυζαντινής έψαλλαν στο δεξί ψαλτήρι.

5. Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου οι μαθητές έκοψαν Βασιλόπιτες κατά τμήμα σε μια ατμόσφαιρα χαράς, ευχών, ανταλλαγής δώρων, ενθουσιασμού για τον τυχερό που κέρδισε το «φλουρί».

6. Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Διδασκόντων στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου έκοψε τη Βασιλόπιτα.

7. Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου το βράδυ στο κέντρο «Όνειρο» ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Αγρινίου οργάνωσε χοροεσπερίδα όπου έπαιξαν και τραγούδησαν οι μαθητές του σχολείου.