Open menu

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου συμμετείχε με το Μουσικό Σύνολο «Κόσμος» στο 5ο Μαθητικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας με υπεύθυνο διοργάνωσης τον κ. Ρένο Χριστοδουλίδη σε συνεργασία με το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Το Μουσικό Σύνολο «Κόσμος» παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ και δεν υπήρξε διαγωνισμός παρουσίας σχολείων, αλλά συμμετοχή συνόλων από σχολεία που θέλησαν να συμμετέχουν. Οι μαθητές του Μουσικού Συνόλου «Κόσμος» είναι από τις τάξεις Α΄ και Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Την διεύθυνση, την ενορχήστρωση και την διδασκαλία του συνόλου επιμελούνται οι καθηγητές κα. Ευγενία Γρέντζελου, κ. Πάνος Μαμασούλας και Γιώργος Καλατζής. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο σύνολο ασχολείται με το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.
Στο 5ο Μαθητικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού που έγινε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, το σύνολο «Κόσμος» παρουσίασε τέσσερα τραγούδια από το αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου με μεγάλη επιτυχία και το κοινό έμεινε εντυπωσιασμένο δείχνοντας με το χειροκρότημά τον ενθουσιασμό του. Το αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο από το ίδιο σύνολο, στις 18 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.
Παρακάτω παραθέτουμε τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ:
1. Τα Λόγια και τα Χρόνια (Γιάννης Μαρκόπουλος)
2. Ποιος τη Ζωή μου (Μίκης Θεοδωράκης)
3. Αυτές οι Ξένες Αγκαλιές (Ηλίας Ανδριόπουλος)
4. Ο Άμλετ της Σελήνης (Θάνος Μικρούτσικος)
όλα σε στίχους Μάνου Ελευθερίου.
Οι μαθητές ενθουσιασμένοι μετέφεραν τις εμπειρίες τους στον χώρο του σχολείου έχοντας αποκομίσει εικόνες, εμπειρίες και γνώσεις από την συμμετοχή τους σ΄ ένα ακόμη Φεστιβάλ.